Koti ja keittiö 5/2011 KATRI SCHRÖDER | KUVAT ARTO VUOHELAINEN
10 annosta
500 g luumutomaatteja
1–2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rs (à noin 100 g) salaattiseosta
1 ruukku tuoretta basilikaa
1 rs (50 g) parmesaanilastuja
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1. Pese ja halkaise tomaatit pituussuunnassa. Poista kannat. Nosta tomaatit leikkauspinta ylöspäin reunalliselle pellille. Paahda grillivastusten alla 225 asteessa noin 10 minuuttia, tai kunnes tomaatit ovat paahtuneet kauniin värisiksi. Pirskota pinnalle balsamiviinietikkaa ja öljyä.
2. Revi tarjoiluvadille erilaisia salaatteja ja basilikanlehtiä. Nostele uunitomaatit salaattien päälle ja valuta lopuksi joukkoon vuokaan valunut neste.
3. Ripottele pinnalle ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria. Vuole päälle parmesaanilastuja.
Valmistusaika: noin 15 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2