Koti ja Keittiö 11/07
1 kg punajuuria
2 punasipulia
3 valkosipulinkynttä
2–3 rkl öljyä
2 rkl tuoretta salviaa hienonnettuna tai 2 tl kuivattua
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua
1/4 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 l vettä
2–3 rkl kasvisfondia
2 dl ruokakermaa
Lisäksi:
1 pkt (150 g) pehmeää vuohenjuustoa
1 dl kuohu- tai vispikermaa
1. Kuori ja lohko punajuuret. Kuori ja lohko punasipulit. Kuori valkosipulit. Laita kaikki kasvikset uunivuokaan. Pirskota päälle öljyä ja ripottele joukkoon yrtit, suola ja mustapippuri. Kääntele kasviksia niin, että mausteet sekoittuvat. Paahda kasviksia uunissa 200 asteessa 30–40 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmenneet.
2. Valmista vuohenjuustomousse kasvisten kypsyessä. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon pehmeä vuohenjuusto. Laita jääkaappiin maustumaan.
3. Kiehauta vesi ja lisää kattilaan fondi. Soseuta paahdetut kasvikset ja lisää kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta muutaman minuutin ajan kannen alla. Lisää kerma ja kuumenna. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.
4. Tarjoa keitto vuohenjuustomoussen kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2