Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 11/07

Paahdettu punajuurikeitto ja chevremousse

1 kg pu­na­juu­ria

2 pu­na­si­pu­lia

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2–3 rkl öl­jyä

2 rkl tuo­ret­ta sal­vi­aa hie­non­net­tu­na tai 2 tl kui­vat­tua

1 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia hie­non­net­tu­na tai 1 tl kui­vat­tua

1/4 tl suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 l vet­tä

2–3 rkl kas­vis­fon­dia

2 dl ruo­ka­ker­maa

Li­säk­si:

1 pkt (150 g) peh­me­ää vuo­hen­juus­toa

1 dl kuo­hu- tai vis­pi­ker­maa

1. Kuo­ri ja loh­ko pu­na­juu­ret. Kuo­ri ja loh­ko pu­na­si­pu­lit. Kuo­ri val­ko­si­pu­lit. Lai­ta kaik­ki kas­vik­set uu­ni­vuo­kaan. Pirs­ko­ta pääl­le öl­jyä ja ri­pot­te­le jouk­koon yr­tit, suo­la ja mus­ta­pip­pu­ri. Kään­te­le kas­vik­sia niin, et­tä maus­teet se­koit­tu­vat. Paah­da kas­vik­sia uu­nis­sa 200 as­tees­sa 30–40 mi­nuut­tia, kun­nes pu­na­juu­ret ovat peh­men­neet.

2. Val­mis­ta vuo­hen­juus­to­mous­se kas­vis­ten kyp­sy­es­sä. Vaah­do­ta ker­ma ja se­koi­ta jouk­koon peh­meä vuo­hen­juus­to. Lai­ta jää­kaap­piin maus­tu­maan.

3. Kie­hau­ta vesi ja li­sää kat­ti­laan fon­di. So­seu­ta paah­de­tut kas­vik­set ja li­sää kat­ti­laan. Kuu­men­na kie­hu­vak­si ja hau­du­ta muu­ta­man mi­nuu­tin ajan kan­nen al­la. Li­sää ker­ma ja kuu­men­na. Tar­kis­ta maku ja li­sää suo­laa ja pip­pu­ria tar­vit­ta­es­sa.

4. Tar­joa keit­to vuo­hen­juus­to­mous­sen kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ