Katri Schröder Kuvat Reetta PasanenKoti ja keittiö 5/2012
10–12 annosta
500 g porkkanoita
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa ja rouhittua
mustapippuria
1 prk (400/265 g) kikherneitä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl tahinitahnaa
2 rkl oliiviöljyä
1. Kuori ja leikkaa porkkanat
tasakokoisiksi, ohuiksi viipaleiksi. Lorauta oliiviöljyä pinnalle ja kääntele. Paahda pellillä 200-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.
2. Lisää paloitellut valkosipulinkynnet ja jatka paahtamista vielä 5 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat täysin pehmeitä. Mausta porkkanat suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
3. Lusikoi porkkanat monitoimikoneeseen ja lisää joukkoon valutetut kikherneet, sitruunamehu, tahinitahna ja oliiviöljy. Aja tasaiseksi soseeksi. Voit soseuttaa seoksen myös sauvasekoittimella.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2