MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIIA HÄRKÖNEN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKoti ja keittiö 5/2015
4 annosta
1 rasia (250 g) miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 kg varhaisperunoita
1 nippu (500 g) vihreää parsaa
oliiviöljyä
vaaleaa balsamiviinietikkaa
Leipämuruseos:
2–3 viipaletta vaaleaa leipää
1–2 valkosipulinkynttä
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
1. Leikkaa tomaatit pitkittäin puoliksi ja laita ne leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Kuivata tomaatteja uunissa 150 asteessa noin tunti.
2. Pese varhaisperunat ja leikkaa puoliksi tai neljään osaan. Levitä perunat pellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa ja mustapippuria. Paahda uunissa 200 asteessa 30 minuuttia, kunnes perunat kypsyvät ja saavat hieman väriä.
3. Leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois. Paahda parsoja parilapannulla tai grillissä välillä kääntäen, kunnes ne kypsyvät. Paloittele parsat kypsinä.
4. Sekoita kasvikset keskenään. Lorauta sekaan vielä hieman oliiviöljyä ja vaaleaa balsamiviinietikkaa.
5. Valmista leipämuruseos. Paloittele leipäviipaleet ja laita tehosekoittimeen. Lisää kuoritut valkosipulinkynnet ja muut mausteet. Käytä konetta, kunnes seos on karkean murumaista. Voit pilkkoa ainekset myös veitsellä sopivan hienoksi. Lisää lopuksi oliiviöljy ja sekoita nopeasti. Paahda seosta pannulla muutaman minuutin ajan, kunnes se saa hieman väriä ja tulee rapeaksi.
6. Viimeistele salaatti rapealla leipämuruseoksella.
Viinisuositus: Hedelmäinen ja mausteinen The Hermit Crab Viognier Marsanne 2013, Australia, 14,90 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2