RUOKA MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT FABIAN BJÖRKKOTI JA KEITTIÖ 5/2014
6–8 annosta noutopöydässä
3 päärynää
2 omenaa
6 viikunaa tai luumua tai 4 nektariinia
pieni pala inkivääriä
yhden appelsiinin kuori ja mehu
2 ½ dl sokeria
2 ½ dl vettä
2–3 rkl cointreau-likööriä
Lisäksi:
1–2 dl saksanpähkinöitä
Kanelijogurttimousse:
2 dl vispikermaa
2 dl maustamatonta jogurttia
1–2 rkl tomusokeria
1 ½ tl jauhettua kanelia
1. Kuori ja lohko päärynät ja omenat. Huuhdo ja lohko viikunat. Tai huuhdo luumut ja nektariinit, halkaise ja poista kivet.
2. Kuori ja raasta inkivääri. Pese appelsiini huolellisesti, kuivaa ja raasta kuori. Purista appelsiinista mehu.
3. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Lisää sekaan raastettu inkivääri, appelsiininkuori ja -mehu sekä likööri. Keitä 5–10 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu siirappimaiseksi.
4. Lisää sokeriliemeen ensin päärynät ja omenat. Kuumenna 5–10 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää viikunat, luumut tai nektariinit viimeisenä ja kuumenna vielä muutaman minuutin ajan. Jäähdytä ja anna maustua viileässä vähintään pari tuntia.
5. Paahda saksanpähkinät kuivalla kuumalla pannulla. Jäähdytä ja rouhi.
6. Vaahdota vispikerma pehmeäksi. Sekoita vaahtoon jogurtti ja mausteet.
7. Tarjoa hedelmät jälkiruokana saksanpähkinärouheen ja kanelivaahdon kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2