Koti ja Keittiö 05/2006
1 kg lohta fileenä
suolaa
rouhittua mustapippuria
Pestokastike:
1 ruukku basilikaa
3 valkosipulinkynttä
50 g pinjansiemeniä
1 1/2 dl öljyä
50 g parmesaanijuustoa
ripaus suolaa
Tarjoiluun:
rucolaa
pinajansiemeniä
parmesaanilastuja
1. Ruodi lohi ja leikkaa filee noin 2 cm:n paksuisiksi paloiksi. Laita lohipalat pellille leivinpaperille, suolaa ja pippuroi ja paista 200 asteessa kypsiksi, noin 10–15 minuuttia.
2. Valmista pestokastike. Mittaa basilikanlehdet, valkosipulinkynnet ja pinjansiemenet tehosekoittimeen. Hienonna ja lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Raasta parmesaanijuusto melko hienoksi ja lisää lopuksi kastikkeeseen. Sekoita tasaiseksi ja mausta lopuksi suolalla.
3. Tarjoile kala jäähtyneenä tai lämpimänä. Koristele annosvati rucolalla. Annostele kalapaloille pestoa ja ripottele pinjansiemeniä ja parmesaanilastuja.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2