Koti ja keittiö 9/2010
250 g bulgurvehnää
2 punaista paprikaa
1 keltainen kesäkurpitsa (noin 350 g)
1 vihreä kesäkurpitsa (noin 400 g)
noin 400 g parsakaalia
2–4 punasipulia
oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria
sormisuolaa
1/2 dl oliiviöljyä
2–3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna
yhden sitruunan puristettu mehu
noin 1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenet. Leikkaa paprika reiluiksi kuutioiksi. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja leikkaa noin sentin viipaleiksi. Paloittele parsakaali. Kuori ja lohko punasipulit.
2. Levitä kasvikset uunipannulle leivinpaperille. Pirskota päälle oliiviöljyä, rouhi mustapippuria ja ripottele sormisuolaa. Paahda uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.
3. Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Sekoita kasvikset ja bulgur varovasti keskenään. Lisää oliiviöljy ja mausteet. Anna maustua viileässä ennen tarjoilua.
Vinkki! Tarjoa kastikkeena kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2