MARI HARJULA • KUVAUSJÄRJESTELYT MARI HARJULA JA MIA LUNDBERG KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 4/2013
4–6 annosta
2 lampaan karetta (noin 1 kg)
Marinadi:
4 valkosipulinkynttä
1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
2 tl raastettua sitruunankuorta
reilu ½ dl sitruunamehua
reilu 1 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa. Kääntele karitsan kareet marinadissa, peitä kelmulla ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
2. Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen paistamista. Nosta kareet marinadista ja pyyhi halutessasi mausteet pinnasta talouspaperilla.
3. Paista kareita pannulla öljyssä molemmin puolin, kunnes pinta ruskistuu, noin pari minuuttia kummaltakin puolelta. Laita lihat uunipannulle. Työnnä lihalämpömittari lihan pak-suimpaan osaan ja paista vielä uunissa 150 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes lihan kypsyysaste on medium, noin 55 astetta. Ota pois uunista, kääri folioon ja anna lämmön tasaantua.
4. Leikkaa kyljyksiksi ja tarjoa kapris-minttupeston kera.
KAPRIS-MINTTUPESTO
noin 3 dl tuoretta minttua
2–3 valkosipulinkynttä
2 rkl pinjansiemeniä tai manteleita
1 dl oliiviöljyä
tilkka sitruunamehua
noin 25 g parmesaanijuustoa
1dl pieniä kapriksia
ripaus suolaa
hieman rouhittua mustapippuria
1. Hienonna minttu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Rouhi pinjansiemenet tai mantelit. Sekoita ainekset keskenään.
2. Lisää öljy ja sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi juusto lastuina ja kaprikset.
3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2