Koti ja keittiö 8/2010 KUVA ULLAMAIJA HÄNNINEN
noin 600 g graavilohta fileenä
öljyä
Kastike:
1–2 punaista chilipaprikaa
1–2 valkosipulia
1 tl tuoretta inkivääriä
hienonnettuna
1 dl vastapuristettua
appelsiinimehua
2 rkl kalakastiketta
hieman hunajaa tai sokeria
ripaus suolaa
Lisäksi:
erilaisia salaatteja, esim. friseesalaattia, tammenlehtisalaattia ja rucolaa
1. Halkaise chilipaprikat, poista siemenet ja hienonna chilit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään. Anna maustua kylmässä.
2. Pyyhi mausteet lohen pinnasta talouspaperilla. Leikkaa lohi noin viiden sentin paloiksi, sivele öljyllä ja paahda grillissä tai pannulla nopeasti molemmin puolin.
3. Tarjoa lohi salaatin ja chili-sitruskastikkeen kera.
Valmistusaika: noin 30 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2