Artikkeli

Paahdettu broileri, appelsiinimojo ja mustapapusalsa

Mojot ja salsat ovat terveellisiä ja maistuvia kastikkeita. Mojo tarjotaan usein ruoan seurana, ja se on salsaa nestemäisempää. Yleensä mojo valmistetaan sitruunan tai kirpeän appelsiinin mehusta, etikasta, oliiviöljystä,valkosipulista ja tuoreista yrteistä.

Mo­jot ja sal­sat ovat ter­veel­li­siä ja mais­tu­via kas­tik­kei­ta. Mojo tar­jo­taan usein ruo­an seu­ra­na, ja se on sal­saa nes­te­mäi­sem­pää. Yleen­sä mojo val­mis­te­taan sit­ruu­nan tai kir­pe­än ap­pel­sii­nin me­hus­ta, eti­kas­ta, olii­vi­öl­jys­tä,val­ko­si­pu­lis­ta ja tuo­reis­ta yr­teis­tä.

4 broi­le­ri­fi­lee­tä

suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria pip­pu­ri­myl­lys­tä maun mu­kaan

Mus­ta­pa­pu­sal­sa:

250 g kui­vat­tu­ja mus­ta­pa­pu­ja

200 g pa­kas­te­mais­sia su­la­tet­tu­na

2 pih­vi­to­maat­tia pil­kot­tu­na

1 tuo­re chili sil­put­tu­na

1 iso kel­ta­si­pu­li sil­put­tu­na

1 dl olii­vi­öl­jyä

1 li­me­tin mehu

1/2 dl val­ko­vii­nie­tik­kaa

1/2 tl suo­laa

1 dl sil­put­tua ko­ri­an­te­ria

Ap­pel­sii­ni­mo­jo:

2 ap­pel­sii­nin mehu

2 li­me­tin mehu

1/2 kel­ta­si­pu­li

2 rkl pie­nek­si sil­put­tua per­sil­jaa

va­jaa 1 dl olii­vi­öl­jyä

1/3 tl suo­laa

Li­säk­si:

2 dl ru­co­laa, mi­zu­naa tai ve­sik­ras­sia

1. Huuh­do, li­o­ta ja kei­tä mus­ta­pa­vut pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

2. Pil­ko to­maa­tit ja silp­pua chili ja kel­ta­si­pu­li. Se­koi­ta kaik­ki sal­san ai­nek­set kes­ke­nään, mais­ta ja maus­ta. An­na maus­tua vii­le­äs­sä noin tun­nin ajan.

3. Silp­pua kel­ta­si­pu­li ja yh­dis­tä kes­ke­nään kaik­ki mo­jon ai­nek­set. An­na maus­tua vii­le­äs­sä noin tun­ti.

4. Paah­da broi­le­ri­fi­leet mo­lem­min puo­lin pan­nul­la. Maus­ta suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la. Pane uu­niin 175 as­tee­seen noin 10–15 mi­nuu­tik­si, kun­nes liha on lä­pi­kyp­sää.

5. Tar­joi­le broi­le­ri mo­jo­kas­tik­keen ja pa­pu­sal­san kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ