Mojot ja salsat ovat terveellisiä ja maistuvia kastikkeita. Mojo tarjotaan usein ruoan seurana, ja se on salsaa nestemäisempää. Yleensä mojo valmistetaan sitruunan tai kirpeän appelsiinin mehusta, etikasta, oliiviöljystä,valkosipulista ja tuoreista yrteistä.
4 broilerifileetä
suolaa ja mustapippuria pippurimyllystä maun mukaan
Mustapapusalsa:
250 g kuivattuja mustapapuja
200 g pakastemaissia sulatettuna
2 pihvitomaattia pilkottuna
1 tuore chili silputtuna
1 iso keltasipuli silputtuna
1 dl oliiviöljyä
1 limetin mehu
1/2 dl valkoviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1 dl silputtua korianteria
Appelsiinimojo:
2 appelsiinin mehu
2 limetin mehu
1/2 keltasipuli
2 rkl pieneksi silputtua persiljaa
vajaa 1 dl oliiviöljyä
1/3 tl suolaa
Lisäksi:
2 dl rucolaa, mizunaa tai vesikrassia
1. Huuhdo, liota ja keitä mustapavut pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Pilko tomaatit ja silppua chili ja keltasipuli. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään, maista ja mausta. Anna maustua viileässä noin tunnin ajan.
3. Silppua keltasipuli ja yhdistä keskenään kaikki mojon ainekset. Anna maustua viileässä noin tunti.
4. Paahda broilerifileet molemmin puolin pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pane uuniin 175 asteeseen noin 10–15 minuutiksi, kunnes liha on läpikypsää.
5. Tarjoile broileri mojokastikkeen ja papusalsan kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2