Ohje neljälle
600g bataattia
2 jauhoista perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2rkl öljyä
1 tl currya
8 dl vettä
2 - 3 rkl kasvisfondia
3 rkl limemehua
ripaus cayennenpippuria
2 tl hunajaa
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
ripaus rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
2 dl ruokakermaa
Tarjoiluun:
vuohenjuusto-yrttikermaa ja mausteisia kurpitsansiemeniä (ohjeet alhaalla)
1. Pistele bataatteihin reikiä ja kypsennä uunissa 175 asteessa noin tunti, kunnes ne pehmenevät.
2. Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa, lisää curry ja sekoittele hetken. Lisää perunat ja sipulit ja kääntele hetken.
3. Lisää vesi ja fondi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
4. Lusikoi paahdettujen bataattien sisukset kattilaan ja soseuta keitto.
5. Lisää loput mausteet ja ruokakerma. Kuumenna keitto.
6. Tarjoa keitto vuohenjuusto-yrttikerman ja mausteisten kurpitsansiementen kera.
Vuohenjuusto-yrttikerma:
Sekoita 2 dl ranskankermaa, kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia ja 125 g pehmeää vuohenjuustoa. Lisää 1 - 2 rkl tuoretta basilikaa, timjamia tai ruohosipulia hienonnettuna. Erinomainen kasvissosekeittojen lisuke. Vuohenjuuston voi myös korvata murennetulla sinihome- tai fetajuustolla.
Mausteiset kurpitsansiemenet:
Paahda noin 200 g kurpitsansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla käännellen, kunnes ne alkavat saada väriä. Ota pannu liedeltä, lisää tilkka oliiviöljyä ja 1 - 2 tl chilirouhetta, sekä 1 - 2 tl garam masala -maustesekoitusta tai ripaus cayennenpippuria. Samaan tapaan voit paahtaa ja maustaa myös kokonaisia tai rouhittuja cashew- tai maapähkinöitä ja kuorittuja manteleita. Paahdetut ja maustetut siemenet ja pähkinät sopivat erityisesti kasvissose- ja linssikeittojen kera tarjottavaksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2