Artikkeli

Paahdettu bataattikeitto

Oh­je nel­jäl­le

600g ba­taat­tia

2 jau­hois­ta pe­ru­naa

1 si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2rkl öl­jyä

1 tl cur­rya

8 dl vet­tä

2 - 3 rkl kas­vis­fon­dia

3 rkl li­me­me­hua

ri­paus ca­yen­nen­pip­pu­ria

2 tl hu­na­jaa

2 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia hie­non­net­tu­na

ri­paus rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus suo­laa

2 dl ruo­ka­ker­maa

Tar­joi­luun:

vuo­hen­juus­to-yrt­ti­ker­maa ja maus­tei­sia kur­pit­san­sie­me­niä (oh­jeet al­haal­la)

1. Pis­te­le ba­taat­tei­hin rei­kiä ja kyp­sen­nä uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin tun­ti, kun­nes ne peh­me­ne­vät.

2. Kuo­ri ja pa­loit­te­le pe­ru­nat. Kuo­ri ja silp­pua si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuu­men­na öl­jy kat­ti­las­sa, li­sää cur­ry ja se­koit­te­le het­ken. Li­sää pe­ru­nat ja si­pu­lit ja kään­te­le het­ken.

3. Li­sää vesi ja fon­di ja kuu­men­na kie­hu­vak­si. An­na hau­tua, kun­nes kas­vik­set ovat kyp­siä.

4. Lu­si­koi paah­det­tu­jen ba­taat­tien si­suk­set kat­ti­laan ja so­seu­ta keit­to.

5. Li­sää lo­put maus­teet ja ruo­ka­ker­ma. Kuu­men­na keit­to.

6. Tar­joa keit­to vuo­hen­juus­to-yrt­ti­ker­man ja maus­teis­ten kur­pit­san­sie­men­ten kera.

Vuo­hen­juus­to-yrt­ti­ker­ma:

Se­koi­ta 2 dl rans­kan­ker­maa, ker­ma­vii­liä tai maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia ja 125 g peh­me­ää vuo­hen­juus­toa. Li­sää 1 - 2 rkl tuo­ret­ta ba­si­li­kaa, tim­ja­mia tai ruo­ho­si­pu­lia hie­non­net­tu­na. Eri­no­mai­nen kas­vis­so­se­keit­to­jen li­su­ke. Vuo­hen­juus­ton voi myös kor­va­ta mu­ren­ne­tul­la si­ni­ho­me- tai fe­ta­juus­tol­la.

 

Maus­tei­set kur­pit­san­sie­me­net:

Paah­da noin 200 g kur­pit­san­sie­me­niä kui­val­la, kuu­mal­la pan­nul­la kään­nel­len, kun­nes ne al­ka­vat saa­da vä­riä. Ota pan­nu lie­del­tä, li­sää tilk­ka olii­vi­öl­jyä ja 1 - 2 tl chi­li­rou­het­ta, sekä 1 - 2 tl ga­ram ma­sa­la -maus­te­se­koi­tus­ta tai ri­paus ca­yen­nen­pip­pu­ria. Sa­maan ta­paan voit paah­taa ja maus­taa myös ko­ko­nai­sia tai rou­hit­tu­ja cas­hew- tai maa­päh­ki­nöi­tä ja kuo­rit­tu­ja man­te­lei­ta. Paah­de­tut ja maus­te­tut sie­me­net ja päh­ki­nät so­pi­vat eri­tyi­ses­ti kas­vis­so­se- ja lins­si­keit­to­jen kera tar­jot­ta­vak­si.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ