Artikkeli

Osterit Rockefellerin tapaan

Tarjoa lautasilta suolan päälle aseteltuina ja kaada muutama pisara esim. Pernodia jokaisen osterin päälle juuri ennen tarjoilua.

(6 hen­gel­le)

48 os­te­ria

100 g voi­ta

8 vii­pa­let­ta pe­ko­nia

3 rkl sil­put­tua per­sil­jaa

3 rkl sil­put­tua ke­vät­si­pu­lia

1/2 rkl suo­laa

3 rkl sil­put­tu­ja sel­le­rin­leh­tiä

6 rkl kui­vaa lei­pää

mu­ru­si­na

ta­bas­coa

ri­paus val­ko­pip­pu­ria

Pin­nal­le:

par­me­saa­ni­raas­tet­ta

Lo­puk­si:

1 rkl Per­no­dia tai Pas­tis­ta

1. Har­jaa os­te­rit puh­taik­si juok­se­van, kyl­män ve­den al­la.

2. Ko­pau­ta os­te­rei­ta ja hei­tä kaik­ki ne pois, jot­ka ei­vät sul­keu­du.

3. Lai­ta os­te­rit as­ti­a­pyyh­keen pääl­le ku­pe­ra puo­li alas­päin.

4. Leik­kaa os­te­ri au­ki si­vu­ja pit­kin ja pois­ta yli­mää­räi­set jään­teet.

5. Lai­ta os­te­rit uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le, jon­ka pääl­le on le­vi­tet­ty kar­ke­aa me­ri­suo­laa tai me­ri­suo­la­hiu­ta­lei­ta.

6. Kuu­men­na voi pais­tin­pan­nul­la ja pais­ta pe­ko­ni­vii­pa­leet. Leik­kaa pie­nik­si pa­loik­si.

7. Li­sää pan­nul­le per­sil­ja, ke­vät­si­pu­li, suo­la, sel­le­rin­leh­det ja lei­vän­mu­rut. Pais­ta mie­dol­la läm­möl­lä, koko ajan se­koi­tel­len.

8. Maus­ta seos ta­bas­col­la ja val­ko­pip­pu­ril­la.

9. Nos­ta täy­tet­tä jo­kai­sen os­te­rin pääl­le ja ri­pot­te­le pin­nal­le par­me­saa­ni­raas­tet­ta.

10. Pais­ta os­te­rei­ta uu­nin ylä­ta­sol­la 250 as­tees­sa, kun­nes täy­te kup­lii ja on kau­niin vaa­le­an rus­ke­aa.

11. Tar­joa lau­ta­sil­ta suo­lan pääl­le ase­tel­tui­na ja kaa­da muu­ta­ma pi­sa­ra esim. Per­no­dia jo­kai­sen os­te­rin pääl­le juu­ri en­nen tar­joi­lua.

Koti ja keit­tiö 1-2/2002