(6 hengelle)
48 osteria
100 g voita
8 viipaletta pekonia
3 rkl silputtua persiljaa
3 rkl silputtua kevätsipulia
1/2 rkl suolaa
3 rkl silputtuja sellerinlehtiä
6 rkl kuivaa leipää
murusina
tabascoa
ripaus valkopippuria
Pinnalle:
parmesaaniraastetta
Lopuksi:
1 rkl Pernodia tai Pastista
1. Harjaa osterit puhtaiksi juoksevan, kylmän veden alla.
2. Kopauta ostereita ja heitä kaikki ne pois, jotka eivät sulkeudu.
3. Laita osterit astiapyyhkeen päälle kupera puoli alaspäin.
4. Leikkaa osteri auki sivuja pitkin ja poista ylimääräiset jäänteet.
5. Laita osterit uunipellille leivinpaperin päälle, jonka päälle on levitetty karkeaa merisuolaa tai merisuolahiutaleita.
6. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista pekoniviipaleet. Leikkaa pieniksi paloiksi.
7. Lisää pannulle persilja, kevätsipuli, suola, sellerinlehdet ja leivänmurut. Paista miedolla lämmöllä, koko ajan sekoitellen.
8. Mausta seos tabascolla ja valkopippurilla.
9. Nosta täytettä jokaisen osterin päälle ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta.
10. Paista ostereita uunin ylätasolla 250 asteessa, kunnes täyte kuplii ja on kauniin vaalean ruskeaa.
11. Tarjoa lautasilta suolan päälle aseteltuina ja kaada muutama pisara esim. Pernodia jokaisen osterin päälle juuri ennen tarjoilua.
Koti ja keittiö 1-2/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2