MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT FABIAN BJÖRK • VIINISUOSITUKSET SARI SIRÉN KOTI JA KEITTIÖ 3/2016
4 annosta
4 paksua viipaletta naudantai vasikanpotkaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
½ dl vehnäjauhoja
2 punasipulia
2–3 porkkanaa
2–3 valkosipulinkynttä
1 varsisellerin varsi
3–4 rkl oliiviöljyä
4 rkl voita
puoli ruukkua timjamia
1 laakerinlehti
yhden sitruunan raastettu kuori
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl vettä
2 rkl vasikan- tai kanafondia
2–3 kypsää tomaattia
2 rkl tomaattipyreetä
Gremolata:
3–4 valkosipulinkynttä
yhden sitruunan raastettu kuori
3 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1. Mausta lihaviipaleet suolalla ja pippurilla. Pyöräytä viipaleet vehnäjauhoissa.
2. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese ja viipaloi selleri.
3. Kuumenna öljy ja voi suuressa padassa ja ruskista lihat molemmin puolin. Nosta lihat pois.
4. Laita kasvikset pataan ja paista koko ajan sekoittaen. Lisää hienonnettu timjami, laakerinlehti ja raastettu sitruunankuori. Kaada joukkoon viini, vesi ja fondi.
5. Poista tomaateista kuoret kalttaamalla ne kiehuvassa vedessä. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja paloittele tomaatin liha. Lisää tomaatit ja tomaattipyree kasvisten joukkoon. Sekoita hyvin.
6. Nosta lihat takaisin pataan. Hauduta miedolla lämmöllä liedellä tai uunissa 175 asteessa 1–1,5 tuntia.
7. Valmista gremolata. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä valkosipulisilppu, sitruunankuori ja persilja.
8. Viimeistele pata gremolatalla. Tarjoa esimerkiksi riisin tai milanolaisen risoton kanssa.
Viinisuositus: Kypsän karpaloinen ja yrttinen Barbaglio 2010, Italia, 13,98 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2