Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN  •  KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK • VII­NI­SUO­SI­TUK­SET SARI SIRÉN KOTI JA KEIT­TIÖ 3/2016 

Osso buco

Naudan potkasta valmistettu osso buco on ruokapöydän klassikkopata, joka viimeistellään sitruunaisella gremolatalla.

4 an­nos­ta

4 pak­sua vii­pa­let­ta nau­dan­tai va­si­kan­pot­kaa

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

½ dl veh­nä­jau­ho­ja

2 pu­na­si­pu­lia

2–3 pork­ka­naa

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 var­si­sel­le­rin var­si

3–4 rkl olii­vi­öl­jyä

4 rkl voi­ta

puo­li ruuk­kua tim­ja­mia

1 laa­ke­rin­leh­ti

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

2 dl kui­vaa val­ko­vii­niä

2 dl vet­tä

2 rkl va­si­kan- tai ka­na­fon­dia

2–3 kyp­sää to­maat­tia

2 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

Gre­mo­la­ta:

3–4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

3 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

1. Maus­ta li­ha­vii­pa­leet suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Pyö­räy­tä vii­pa­leet veh­nä­jau­hois­sa.

2. Kuo­ri ja pa­loit­te­le si­pu­lit ja pork­ka­nat. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Pese ja vii­pa­loi sel­le­ri.

3. Kuu­men­na öl­jy ja voi suu­res­sa pa­das­sa ja rus­kis­ta li­hat mo­lem­min puo­lin. Nos­ta li­hat pois.

4. Lai­ta kas­vik­set pa­taan ja pais­ta koko ajan se­koit­ta­en. Li­sää hie­non­net­tu tim­ja­mi, laa­ke­rin­leh­ti ja raas­tet­tu sit­ruu­nan­kuo­ri. Kaa­da jouk­koon vii­ni, vesi ja fon­di.

5. Pois­ta to­maa­teis­ta kuo­ret kalt­taa­mal­la ne kie­hu­vas­sa ve­des­sä. Hal­kai­se to­maa­tit, pois­ta sie­me­net ja pa­loit­te­le to­maa­tin liha. Li­sää to­maa­tit ja to­maat­ti­py­ree kas­vis­ten jouk­koon. Se­koi­ta hy­vin.

6. Nos­ta li­hat ta­kai­sin pa­taan. Hau­du­ta mie­dol­la läm­möl­lä lie­del­lä tai uu­nis­sa 175 as­tees­sa 1–1,5 tun­tia.

7. Val­mis­ta gre­mo­la­ta. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Yh­dis­tä val­ko­si­pu­li­silp­pu, sit­ruu­nan­kuo­ri ja per­sil­ja.

8. Vii­meis­te­le pata gre­mo­la­tal­la. Tar­joa esi­mer­kik­si rii­sin tai mi­la­no­lai­sen ri­so­ton kans­sa.

Vii­ni­suo­si­tus: Kyp­sän kar­pa­loi­nen ja yrt­ti­nen Bar­bag­lio 2010, Ita­lia, 13,98 e

Lue Myös

Keitetty possunfilee ja palster­nak­ka­kastike

Pinaatti-feta-quesadillot

Naposteluperunat ja chilidippi

Keitetty possunfilee ja palster­nak­ka­kastike

Pinaatti-feta-quesadillot

Naposteluperunat ja chilidippi

Broile­ri­täyt­teiset wraprullat

Herkullinen omenapossu syntyy hapokkaista omenoista

Mausteinen lihapata

Broileripata ruusunmarjojen ja bulgurin kera

Marokkolainen broileri

Kalavuoka

Broileripata ruusunmarjojen ja bulgurin kera

Marokkolainen broileri

Kalavuoka

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.