Koti ja keittiö 04/05
2 leipää
5 dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 1/2 tl suolaa
1 tl sokeria tai juoksevaa hunajaa
3/4 dl tuoretta, silputtua oreganoa
1 dl silputtuja, kivettömiä oliiveja
1/2 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1/2 dl kylmäpuristettua oliivi- tai rypsiöljyä
5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
6 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
1/2 dl oliiviöljyä
1. Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää suola, sokeri, oregano, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja öljy. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa noin 10–15 minuuttia, kunnollisen sitkon syntymiseksi.
2. Kohota taikinaa liinan alla noin 1 1/2 tuntia tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Muotoile taikinasta kaksi leipää. Käytä leivonnassa apuna jauhoja. Voit myös leipoa taikinasta pienempiä sämpylöitä.
3. Kohota leipiä liinan alla vielä tunti. Voitele leivät tai sämpylät oliiviöljyllä ennen paistamista. Paista leipiä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Paista sämpylät 225-asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2