Artikkeli

Omenasarvet

(12 kpl)

1 pkt (500 g) val­mii­ta pie­niä voi­tai­ki­na­le­vy­jä

3 ha­pan­ta ome­naa

1 rkl voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 tl sit­ruu­na­me­hua

1 tl ka­ne­lia

1/2 tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

1/2 tl jau­het­tua in­ki­vää­riä

50 g sak­san­päh­ki­nöi­tä

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Voi­te­luun:

1 muna

1. Le­vi­tä pie­net voi­tai­ki­na­le­vyt lei­vin­pa­pe­rin pääl­le su­la­maan. Kuo­ri ome­nat, pois­ta sie­men­ko­dat ja leik­kaa he­del­mät mel­ko ohuik­si loh­koik­si. Rou­hi päh­ki­nät.

2. Pais­ta ome­na­loh­ko­ja ras­vas­sa pan­nul­la muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää fa­rii­ni­so­ke­ri, sit­ruu­na­me­hu, ka­ne­li, kar­de­mum­ma, in­ki­vää­ri, päh­ki­nä­rou­he ja va­nil­ja­so­ke­ri. Se­koi­ta hy­vin ja nos­ta ome­na­se­os jääh­ty­mään.

3. Leik­kaa ku­kin voi­tai­ki­na­le­vy kah­dek­si kol­mi­ok­si. Kau­li tai­ki­na­kol­mi­ot vie­lä hie­man ohu­em­mik­si ja suu­rem­mik­si. Nos­ta tai­ki­na­kol­mi­oil­le ome­na­täy­tet­tä ja kää­ri sar­vik­si.

4. Nos­ta sar­vet lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le uu­ni­pel­lil­le ja voi­te­le ne mu­nal­la. Pais­ta 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sos­sa 15–20 mi­nuut­tia, tai kun­nes lei­von­nai­set ovat kau­niin kul­lan­rus­kei­ta.

5. Tar­joi­le sar­vet jääh­ty­nei­nä ja to­mu­so­ke­ril­la ko­ris­tel­tui­na.

Vink­ki! Ome­na­sar­vien kans­sa voit tar­jo­ta peh­me­ää va­nil­ja­jää­te­löä tai vat­kat­tua va­nil­ja­vaah­toa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ