(12 kpl)
1 pkt (500 g) valmiita pieniä voitaikinalevyjä
3 hapanta omenaa
1 rkl voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
1 tl sitruunamehua
1 tl kanelia
1/2 tl jauhettua kardemummaa
1/2 tl jauhettua inkivääriä
50 g saksanpähkinöitä
1 tl vaniljasokeria
Voiteluun:
1 muna
1. Levitä pienet voitaikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa hedelmät melko ohuiksi lohkoiksi. Rouhi pähkinät.
2. Paista omenalohkoja rasvassa pannulla muutama minuutti. Lisää fariinisokeri, sitruunamehu, kaneli, kardemumma, inkivääri, pähkinärouhe ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin ja nosta omenaseos jäähtymään.
3. Leikkaa kukin voitaikinalevy kahdeksi kolmioksi. Kauli taikinakolmiot vielä hieman ohuemmiksi ja suuremmiksi. Nosta taikinakolmioille omenatäytettä ja kääri sarviksi.
4. Nosta sarvet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja voitele ne munalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa 15–20 minuuttia, tai kunnes leivonnaiset ovat kauniin kullanruskeita.
5. Tarjoile sarvet jäähtyneinä ja tomusokerilla koristeltuina.
Vinkki! Omenasarvien kanssa voit tarjota pehmeää vaniljajäätelöä tai vatkattua vaniljavaahtoa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2