Artikkeli

Kuva BE­TI­NA HAS­TOFT

Omena-rosma­rii­nic­hutney

Omena-rosma­rii­nic­hutney sulostuttaa erityisesti sianlihan ja kanan tai kalkkunaruokien makua.

noin 1 lit­ra

1 kg ome­noi­ta

1 si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

pala tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

1 sit­ruu­na

5 dl ome­na­vii­nie­tik­kaa

2–3 ok­saa ros­ma­rii­nia

150 g vaa­le­aa tai ta­val­lis­ta ruo­ko­so­ke­ria

1. Kuo­ri ja pois­ta ome­nois­ta sie­men­ko­dat ja leik­kaa ome­nat pa­loik­si. Pil­ko si­pu­li isoh­koik­si vii­pa­leik­si. Lai­ta ome­nan­pa­lat kat­ti­laan si­pu­lin, val­ko­si­pu­lin ja raas­te­tun in­ki­vää­rin kans­sa.

2. Raas­ta pes­tyn sit­ruu­nan kuo­ri sekä pu­ris­ta sit­ruu­nas­ta mehu. Se­koi­ta ne mui­den ai­nes­ten jouk­koon. Li­sää etik­ka, ros­ma­rii­ni ja ruo­ko­so­ke­ri.

3. Kei­tä ka­saan mie­dol­la läm­möl­lä kan­nen al­la noin puo­li­sen tun­tia. Kaa­da val­mis chut­ney puh­tai­siin säi­ly­ke­purk­kei­hin, jois­sa se säi­lyy usei­ta kuu­kau­sia. Tar­joi­le aa­mi­ai­sel­la tai päi­väl­li­sen li­suk­kee­na.