Kuva BETINA HASTOFT
noin 1 litra
1 kg omenoita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
1 sitruuna
5 dl omenaviinietikkaa
2–3 oksaa rosmariinia
150 g vaaleaa tai tavallista ruokosokeria
1. Kuori ja poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat paloiksi. Pilko sipuli isohkoiksi viipaleiksi. Laita omenanpalat kattilaan sipulin, valkosipulin ja raastetun inkiväärin kanssa.
2. Raasta pestyn sitruunan kuori sekä purista sitruunasta mehu. Sekoita ne muiden ainesten joukkoon. Lisää etikka, rosmariini ja ruokosokeri.
3. Keitä kasaan miedolla lämmöllä kannen alla noin puolisen tuntia. Kaada valmis chutney puhtaisiin säilykepurkkeihin, joissa se säilyy useita kuukausia. Tarjoile aamiaisella tai päivällisen lisukkeena.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ