Artikkeli

Omena-porsaspata

Kuullota öljyssä lohkottu sipuli ja murskatut valko­si­pu­lin­kynnet. Nosta sivuun. Paista suikaloitu liha pannulla pienissä erissä kypsäksi ja nosta sivuun...

noin 1 kg por­saan­fi­lee­tä

1 iso kel­ta­si­pu­li

2 murs­kat­tua val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

3 ome­naa

2 pu­nais­ta pap­ri­kaa

Li­säk­si:

4 rkl see­sa­mi- tai maa­päh­ki­nä­öl­jyä

2 rkl cur­ryä

2 tl raas­tet­tua in­ki­vää­riä

2 dl koo­kos­mai­toa

1 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 sit­ruu­nan mehu

1/2 dl vii­nie­tik­kaa

1 rkl soi­jaa

maun mu­kaan suo­laa

1. Kuul­lo­ta öl­jys­sä loh­kot­tu si­pu­li ja murs­ka­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Nos­ta si­vuun. Pais­ta sui­ka­loi­tu liha pan­nul­la pie­nis­sä eris­sä kyp­säk­si ja nos­ta si­vuun.

2. Kuu­men­na öl­jys­sä cur­ry ja in­ki­vää­ri­raas­te ja li­sää se­kaan koo­kos­mai­to, so­ke­ri, sit­ruu­na­me­hu, vii­nie­tik­ka ja soi­ja. An­na se­ok­sen kie­hah­taa ja pane se­kaan kyp­sät li­ha­sui­ka­leet ja kuul­lo­te­tut si­pu­lit. An­na kie­hua hil­jal­leen noin 10 mi­nuut­tia. Li­sää tar­vit­ta­es­sa vet­tä.

3. Pil­ko ome­nat ja pap­ri­kat ja li­sää ne pan­nul­le.

4. An­na se­ok­sen mu­hia noin 5 mi­nuut­tia ja tar­joa kei­te­tyn bas­ma­ti­rii­sin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ