Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 04/2006

Omena-kermatäytteiset pikamunkit

Minimunkit täytetään raikkaalla omena­rah­ka­se­ok­sella.

(20–25 kpl)

3 1/2 dl mai­toa

1 muna

1/2 dl so­ke­ria

1 rkl lei­vin­jau­het­ta

3/4 rkl kar­de­mum­maa

6 dl veh­nä­jau­ho­ja

ri­paus suo­laa

Täy­te:

2 dl kuo­hu­ker­maa

2 dl rah­kaa

4 rkl ome­na­mar­me­la­dia

(2 pa­laa hil­lot­tua in­ki­vää­riä)

Pääl­le:

150 g val­ko­suk­laa­ta

Pais­ta­mi­seen:

1 l ryp­si­öl­jyä

Ko­ris­teek­si:

vaa­le­an­pu­nais­ta so­ke­ri­kuor­ru­tet­ta

1. Riko muna mai­toon.

2. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään. Li­sää jau­ho­se­os mu­na­mai­toon vai­va­ten.

3. Ota kah­den ruo­ka­lu­si­kan avul­la tai­ki­nas­ta no­ka­rei­ta ja ti­pau­ta ne kuu­maan öl­jyyn. Öl­jy on so­pi­vaa, se al­kaa ti­pu­tet­tu­a­si no­ka­reen po­reil­la koh­ta­lai­ses­ti.

4. Pais­ta mun­kit kul­lan­rus­keik­si mo­lem­min puo­lin. Nos­ta ta­lous­pa­pe­ril­le va­lu­maan.

5. Su­la­ta val­ko­suk­laa mie­dol­la läm­möl­lä mik­ros­sa tai ve­si­hau­tees­sa. Kas­ta jääh­ty­nei­den pik­ku­munk­kien pääl­li­nen suk­laa­seen ja nos­ta mun­kit suk­laa­puo­li ylös­päin ri­ti­läl­le vii­le­ään ko­vet­tu­maan. Tee ha­lu­tes­sa­si suk­laa­ker­rok­sen pääl­le rai­dat vaa­le­an­pu­nai­sel­la so­ke­ri­kuor­rut­teel­la.

6. Se­koi­ta täy­teen ai­neet kes­ke­nään. Maus­ta seos ha­lu­tes­sa­si raas­te­tul­la, hil­lo­tul­la in­ki­vää­ril­lä.

7. Hal­kai­se mun­kit va­ro­vas­ti veit­sel­lä ja täy­tä juu­ri en­nen tar­joi­lua.