Koti ja Keittiö 04/2006
(20–25 kpl)
3 1/2 dl maitoa
1 muna
1/2 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
3/4 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
Täyte:
2 dl kuohukermaa
2 dl rahkaa
4 rkl omenamarmeladia
(2 palaa hillottua inkivääriä)
Päälle:
150 g valkosuklaata
Paistamiseen:
1 l rypsiöljyä
Koristeeksi:
vaaleanpunaista sokerikuorrutetta
1. Riko muna maitoon.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos munamaitoon vaivaten.
3. Ota kahden ruokalusikan avulla taikinasta nokareita ja tipauta ne kuumaan öljyyn. Öljy on sopivaa, se alkaa tiputettuasi nokareen poreilla kohtalaisesti.
4. Paista munkit kullanruskeiksi molemmin puolin. Nosta talouspaperille valumaan.
5. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Kasta jäähtyneiden pikkumunkkien päällinen suklaaseen ja nosta munkit suklaapuoli ylöspäin ritilälle viileään kovettumaan. Tee halutessasi suklaakerroksen päälle raidat vaaleanpunaisella sokerikuorrutteella.
6. Sekoita täyteen aineet keskenään. Mausta seos halutessasi raastetulla, hillotulla inkiväärillä.
7. Halkaise munkit varovasti veitsellä ja täytä juuri ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2