Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN  KU­VAT SAN­NA PEU­RA­KOS­KI­KO­TI JA KEIT­TIÖ 9/2012

Omenakeitto ja sitruunainen mascarpone

Omenainen keitto on upea retroherkku. Se on edullinen, valmistuu vaivatta ja maistuu taatusti kaikille. Sitruunainen mascarpone antaa keitolle raikkaan lisän.

4 an­nos­ta

5 dl ome­na­me­hua

2 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

2 ½ dl raas­tet­tua tai

kuu­ti­oi­tua ome­naa

3 rkl so­ke­ria

Maus­tet­tu mas­car­po­ne:

1 prk (200 g) mas­car­po­nea

n. 3 rkl to­mu­so­ke­ria

2 tl sit­ruu­na­me­hua

1 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

Tar­joi­luun:

4 kau­ra- tai muu­ta kek­siä

1. Mit­taa kyl­mä mehu ja pe­ru­na­jau­hot kat­ti­laan. Kuu­men­na koko ajan se­koit­ta­en, kun­nes seos kie­hah­taa ja sa­ke­nee. Li­sää jouk­koon ome­na­pa­lat ja so­ke­ri. An­na jääh­tyä.

2. Se­koi­ta mas­car­po­neen to­mu­so­ke­ri, sit­ruu­nan­me­hu ja sit­ruu­nan kuo­ri­raas­te. Tar­joa ome­na­keit­to sit­ruu­na­mas­car­po­nen kans­sa. Mu­rus­te­le pääl­le kek­se­jä.