Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/2006

Omena-inkivää­ri­jää­te­lö­tikut

Raasta inkiväärit. Pane kaikki jäätelön ainekset kattilaan. Kuumenna...

(noin 8 jää­te­lö­tik­kua)

3 1/2 dl kuo­hu­ker­maa

1 1/2 dl mai­toa

1 dl so­ke­ria

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

4 kel­tu­ais­ta

2 pa­laa hil­lot­tua in­ki­vää­riä

1/2 dl ome­na­mar­me­la­dia

1/4 tl ka­ne­lia

1. Raas­ta in­ki­vää­rit. Pane kaik­ki jää­te­lön ai­nek­set kat­ti­laan. Kuu­men­na pik­ku hil­jaa koko ajan se­os­ta se­koit­ta­en, kun­nes kel­tu­ai­set kyp­sy­vät, eli seos hie­man sa­ke­nee.

2. An­na jääh­tyä ja kaa­da jää­te­lö­tik­ku­muot­tei­hin.

3. Sul­je muo­tit ja pane pa­kas­ti­meen yön ajak­si.

4. Ir­ro­ta jää­te­lö­pui­kot muo­teis­ta ja nau­ti heti.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ