Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 09/06

Omenainen paahtovanukas

Valmista ensin hilloke. Kuori ja paloittele omenat. Mittaa kattilaan vesi, fariinisokeri, kaneli, muskottipähkinä ja neilikka. Kuumenna kiehuvaksi, lisää omenat ja keitä hiljalleen 5–10 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet...

2 dl kuo­hu­ker­maa

2 dl täys­mai­toa

1 va­nil­ja­tan­ko

1/2 tl kar­de­mum­maa

4–5 kel­tu­ais­ta

3/4 dl so­ke­ria

Ome­na­hil­lo­ke:

2 ome­naa

1/2 dl vet­tä

2 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

1/2 tl ka­ne­lia

ri­paus mus­kot­ti­päh­ki­nää

ri­paus nei­lik­kaa

Pin­nal­le:

noin 3/4 dl so­ke­ria

1. Val­mis­ta en­sin hil­lo­ke. Kuo­ri ja pa­loit­te­le ome­nat. Mit­taa kat­ti­laan vesi, fa­rii­ni­so­ke­ri, ka­ne­li, mus­kot­ti­päh­ki­nä ja nei­lik­ka. Kuu­men­na kie­hu­vak­si, li­sää ome­nat ja kei­tä hil­jal­leen 5–10 mi­nuut­tia, kun­nes ome­nat ovat peh­men­neet.

2. Mit­taa eri kat­ti­laan ker­ma ja mai­to. Li­sää jouk­koon myös pit­kit­täin hal­kais­tu va­nil­ja­tan­ko. Kie­hau­ta seos, li­sää kar­de­mum­ma ja an­na het­ken jääh­tyä ja maus­tua. Pois­ta va­nil­ja­tan­ko.

3. Vaah­do­ta kel­tu­ai­set ja so­ke­ri. Kel­tu­ais­ten mää­rä riip­puu mu­nien koos­ta. Li­sää jouk­koon mai­to­se­os. Lai­ta vuo­kiin en­sin ome­na­hil­lo­ket­ta ja sit­ten va­nu­kas­mas­saa. Pais­ta 95–100 as­tees­sa noin 45–60 min, kun­nes mas­sa on hyy­ty­nyt.

4. An­na jääh­tyä, ri­pot­te­le va­nuk­kai­den pin­nal­le so­ke­ria ja kuu­men­na no­pe­as­ti gril­li­vas­tuk­sen al­la niin, et­tä so­ke­ri rus­kis­tuu.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ