Koti ja Keittiö 09/06
2 dl kuohukermaa
2 dl täysmaitoa
1 vaniljatanko
1/2 tl kardemummaa
4–5 keltuaista
3/4 dl sokeria
Omenahilloke:
2 omenaa
1/2 dl vettä
2 rkl fariinisokeria
1/2 tl kanelia
ripaus muskottipähkinää
ripaus neilikkaa
Pinnalle:
noin 3/4 dl sokeria
1. Valmista ensin hilloke. Kuori ja paloittele omenat. Mittaa kattilaan vesi, fariinisokeri, kaneli, muskottipähkinä ja neilikka. Kuumenna kiehuvaksi, lisää omenat ja keitä hiljalleen 5–10 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet.
2. Mittaa eri kattilaan kerma ja maito. Lisää joukkoon myös pitkittäin halkaistu vaniljatanko. Kiehauta seos, lisää kardemumma ja anna hetken jäähtyä ja maustua. Poista vaniljatanko.
3. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Keltuaisten määrä riippuu munien koosta. Lisää joukkoon maitoseos. Laita vuokiin ensin omenahilloketta ja sitten vanukasmassaa. Paista 95–100 asteessa noin 45–60 min, kunnes massa on hyytynyt.
4. Anna jäähtyä, ripottele vanukkaiden pinnalle sokeria ja kuumenna nopeasti grillivastuksen alla niin, että sokeri ruskistuu.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2