Koti ja Keittiö 12/06
2 leipää
5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
5 dl valmista omenamuromysliä
1/2 dl vaaleaa siirappia
1 1/2–2 tl suolaa
6–7 dl sämpyläjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
3/4 dl juoksevaa margariinia
1. Lämmitä maito kulhossa 42-asteiseksi ja lisää sekaan pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva.
2. Lisää omenamuromysli, siirappi ja suola ja pane kulho peitettynä sivuun noin vartiksi.
3. Alusta taikinaan jauhot ja lopuksi margariini.
4. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä puoli tuntia.
5. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahtia. Jaa palat edelleen kolmeen osaan ja leivo osat pötköiksi. Letitä pötköt ja kiepauta lettien päät tiukasti yhteen, niin että letistä muodostuu pyöreä leipä.
6. Pane leivät uunipellille leivinpaperille ja sujauta halutessasi leipien ympärille irtopohjavuoan reunaosa. Anna kohota 15 minuuttia.
7. Paista uunin alatasolla 150–175 asteessa noin tunti tai kunnes leivät ovat kypsiä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2