Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 12/06

Omenainen myslileipä

Lämmitä maito kulhossa 42-asteiseksi ja lisää sekaan pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva...

2 lei­pää

5 dl mai­toa

1 pss kui­va­hii­vaa

5 dl val­mis­ta ome­na­mu­ro­mys­liä

1/2 dl vaa­le­aa sii­rap­pia

1 1/2–2 tl suo­laa

6–7 dl säm­py­lä­jau­ho­ja

6 dl veh­nä­jau­ho­ja

3/4 dl juok­se­vaa mar­ga­rii­nia

1. Läm­mi­tä mai­to kul­hos­sa 42-as­tei­sek­si ja li­sää se­kaan pie­neen jau­ho­mää­rään se­koi­tet­tu kui­va­hii­va.

2. Li­sää ome­na­mu­ro­mys­li, sii­rap­pi ja suo­la ja pane kul­ho pei­tet­ty­nä si­vuun noin var­tik­si.

3. Alus­ta tai­ki­naan jau­hot ja lo­puk­si mar­ga­rii­ni.

4. Ko­ho­ta tai­ki­naa pei­tet­ty­nä läm­pi­mäs­sä puo­li tun­tia.

5. Ku­moa tai­ki­na jau­ho­te­tul­le pöy­däl­le ja jaa kah­tia. Jaa pa­lat edel­leen kol­meen osaan ja lei­vo osat pöt­köik­si. Le­ti­tä pöt­köt ja kie­pau­ta let­tien päät tiu­kas­ti yh­teen, niin et­tä le­tis­tä muo­dos­tuu pyö­reä lei­pä.

6. Pane lei­vät uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le ja su­jau­ta ha­lu­tes­sa­si lei­pien ym­pä­ril­le ir­to­poh­ja­vuo­an reu­na­o­sa. An­na ko­ho­ta 15 mi­nuut­tia.

7. Pais­ta uu­nin ala­ta­sol­la 150–175 as­tees­sa noin tun­ti tai kun­nes lei­vät ovat kyp­siä.