Teksti Maj Knaue
Kuvat Maria Norregaard
Toimittanut Anna-Liisa Hämäläinen
Ainekset
750 g maa-artisokkia
3 omenaa
1 ½ sipulia
3 valkosipulinkynttä
5 (sitruuna)timjamin oksaa
3 rkl rypsiöljyä
1 l kasvislientä (2 kuutiosta)
1 sitruunan mehu
suolaa ja mustapippuria
Koristeeksi:
tuoreita yrttejä, esimerkiksi meiramia
1. Kuori ja pilko maa-artisokat ja omenat. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Irrota lehdet timjaminoksasta.
2. Kuullota maa-artisokkaa, omenoita, sipulia ja valkosipulia sekä timjamia kattilan pohjalla öljyssä hetki. Lisää kasvisliemi ja sitruunamehu. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat pehmeitä eli noin 20–30 minuuttia.
3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa hyvän maalaisleivän kanssa.
Vinkki: Voit lisätä keittoon keitettyjä purjorenkaita. Voit tehdä keiton myös palsternakasta ja päärynöistä.
Katso myös: Artisokka-pinaattikiekot
Katso myös nämä maa-artisokkareseptit:
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2