Artikkeli

Teks­ti Maj Knaue

Ku­vat Ma­ria Nor­re­gaard

Toi­mit­ta­nut An­na-Lii­sa Hä­mä­läi­nen

Omenainen maa-artisokkakeitto

Hienostuneen makuinen maa-artisokka ja makeankirpeä omena yhdistyvät samettisessa keitossa.

Ai­nek­set

750 g maa-ar­ti­sok­kia

3 ome­naa

1 ½ si­pu­lia

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

5 (sit­ruu­na)tim­ja­min ok­saa

3 rkl ryp­si­öl­jyä

1 l kas­vis­lien­tä (2 kuu­ti­os­ta)

1 sit­ruu­nan mehu

suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria

Ko­ris­teek­si:

tuo­rei­ta yrt­te­jä, esi­mer­kik­si mei­ra­mia

1. Kuo­ri ja pil­ko maa-ar­ti­so­kat ja ome­nat. Kuo­ri ja silp­pua si­pu­li ja val­ko­si­pu­li. Ir­ro­ta leh­det tim­ja­mi­nok­sas­ta.

2. Kuul­lo­ta maa-ar­ti­sok­kaa, ome­noi­ta, si­pu­lia ja val­ko­si­pu­lia sekä tim­ja­mia kat­ti­lan poh­jal­la öl­jys­sä het­ki. Li­sää kas­vis­lie­mi ja sit­ruu­na­me­hu. An­na kie­hua, kun­nes kas­vik­set ovat peh­mei­tä eli noin 20–30 mi­nuut­tia.

3. So­seu­ta keit­to sau­va­se­koit­ti­mel­la. Maus­ta suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la. Tar­joa hy­vän maa­lais­lei­vän kans­sa.

Vink­ki: Voit li­sä­tä keit­toon kei­tet­ty­jä pur­jo­ren­kai­ta. Voit teh­dä kei­ton myös pals­ter­na­kas­ta ja pää­ry­nöis­tä.

Kat­so myös: Ar­ti­sok­ka-pi­naat­ti­kie­kot

Kat­so myös nämä maa-ar­ti­sok­ka­re­sep­tit:

Sie­ni-maa-ar­ti­sok­kag­ra­tii­ni