Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 09/06

Omena-filopiiraat

(noin 10 kpl)

3–4 ome­naa

4 le­vyä fi­lo­tai­ki­naa

Voi­te­luun:

50 g su­la­tet­tua voi­ta

So­ke­ri­lie­mi:

3 dl so­ke­ria

1 dl vet­tä

puo­len sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

5 ok­saa tuo­ret­ta mint­tua

Li­säk­si:

noin 50 g pin­jan­sie­me­niä

Cal­va­dos-rans­kan­ker­ma:

1 prk (150 g) rans­kan­ker­maa

2 rkl to­mu­so­ke­ria

1–2 rkl cal­va­dos­ta

1. Val­mis­ta en­sin so­ke­ri­lie­mi. Lai­ta so­ke­ri, vesi, raas­tet­tu sit­ruu­nan­kuo­ri ja min­tu­nok­sat kat­ti­laan. Kuu­men­na seos kie­hu­vak­si ja kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä noin 5 mi­nuut­tia, kun­nes seos on sii­rap­pi­mais­ta. Pois­ta min­tu­nok­sat ja jääh­dy­tä seos.

2. Pois­ta ome­nois­ta sie­men­ko­dat ja kuu­ti­oi ne.

3. Su­la­ta fi­lo­tai­ki­na pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan. Le­vi­tä tai­ki­na­le­vy työ­pöy­däl­le, voi­te­le su­la­te­tul­la voil­la ja lai­ta toi­nen levy pääl­le. Lado lo­put kak­si fi­lo­tai­ki­na­le­vyä vie­lä pääl­le ja voi­te­le vä­liin ai­na su­la­te­tul­la voil­la. Leik­kaa ker­rok­sit­tai­nen fi­lo­tai­ki­na­le­vy noin 10 x 15 cm:n pa­loik­si ja nos­ta pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le.

4. Si­ve­le kul­le­kin fi­lo­poh­jal­le en­sin sii­rap­pi­se­os­ta. Le­vi­tä pääl­le ome­na­kuu­ti­oi­ta ja pin­jan­sie­me­niä. Pais­ta pii­rai­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia.

5. Val­mis­ta cal­va­dos­ker­ma. Se­koi­ta rans­kan­ker­maan so­ke­ri ja vaah­do­ta säh­kö­vat­kai­mel­la kuoh­ke­ak­si. Li­sää lo­puk­si cal­va­dos.

Vink­ki! Jäl­jel­le jää­nyt fi­lo­tai­ki­na säi­lyy tii­viis­ti pa­kat­tu­na jää­kaa­pis­sa noin vii­kon.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ