Koti ja Keittiö 09/06
(noin 10 kpl)
3–4 omenaa
4 levyä filotaikinaa
Voiteluun:
50 g sulatettua voita
Sokeriliemi:
3 dl sokeria
1 dl vettä
puolen sitruunan raastettu kuori
5 oksaa tuoretta minttua
Lisäksi:
noin 50 g pinjansiemeniä
Calvados-ranskankerma:
1 prk (150 g) ranskankermaa
2 rkl tomusokeria
1–2 rkl calvadosta
1. Valmista ensin sokeriliemi. Laita sokeri, vesi, raastettu sitruunankuori ja mintunoksat kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes seos on siirappimaista. Poista mintunoksat ja jäähdytä seos.
2. Poista omenoista siemenkodat ja kuutioi ne.
3. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä taikinalevy työpöydälle, voitele sulatetulla voilla ja laita toinen levy päälle. Lado loput kaksi filotaikinalevyä vielä päälle ja voitele väliin aina sulatetulla voilla. Leikkaa kerroksittainen filotaikinalevy noin 10 x 15 cm:n paloiksi ja nosta pellille leivinpaperille.
4. Sivele kullekin filopohjalle ensin siirappiseosta. Levitä päälle omenakuutioita ja pinjansiemeniä. Paista piiraita uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
5. Valmista calvadoskerma. Sekoita ranskankermaan sokeri ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää lopuksi calvados.
Vinkki! Jäljelle jäänyt filotaikina säilyy tiiviisti pakattuna jääkaapissa noin viikon.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2