Koti ja Keittiö 08/06
(8:lle)
5 munaa
runsas 2 dl sokeria
30 g voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
Täyte:
1 3 /4 dl sokeria
1 dl vettä
2 1/2 dl maitoa
6 liivatelehteä
2 1/2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
1 kg tuoreita, kuorittuja, höyrytettyjä aprikooseja
tai 2 tlk (à 425/240 g valutettuja säilykeaprikooseja
1 dl hyytelösokeria
2 dl vettä
2 dl mantelilastuja
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Yhdistä jauhot, leivinjauho ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos siivilän läpi sokeri-munavaahtoon. Lisää sitruunankuoriraaste ja nostele seos tasaiseksi. Lisää jäähtynyt voisula.
3. Kumoa taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia, tarkista kypsyys tikulla.
4. Pane pannulle puolet sokerista ja kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes sokeri sulaa ja muuttuu ruskeaksi. Varo polttamasta sokeria.
5. Lisää pannulle vesi ja keitä hiljalleen, kunnes seos on paksua siirappia.
6. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen.
7. Kaada jäähtynyt karamellisiirappi pyöreään metallikulhoon ja lisää maito, keltuaiset, vaniljasokeri ja loppu sokeri.
8. Pane karamelli-maitoseoskulho isomman, kiehuvalla vedellä täytetyn kattilan päälle liedelle ja sekoita koko ajan. Nosta seos sivuun heti sen kiehahdettua ja lisää kuiviksi puristetut, pehmenneet liivatteet.
9. Anna jäähtyä ja pane viileään vähintään puoleksi tunniksi.
10. Vaahdota kerma ja lisää karamelli- maitoseos.
11. Halkaise jäähtynyt kakku kahtia. Pane toinen pohjalevy leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle ja levitä sen päälle noin kolme neljäsosaa karamellikermasta.
12. Nosta päälle toinen pohjalevy ja levitä pinnalle kermaseosta. Säästä hiukan kermasta kakun sivuille.
13. Sulje irtopohjavuoka ja asettele päälle siivilässä kuiviksi valutetut aprikoosit.
14. Valmista hyytelösokeri paketin ohjeen mukaan ja valele seosta aprikoosien päälle.
15. Peitä kakkuvuoka ja pane kakku pakastimeen puoleksi tunniksi.
16. Poista irtopohjavuoka ja levitä loppu kerma kakun sivuille. Koristele sivut paahdetuilla mantelilastuilla ja aseta tarjolle. Nauti aidon wieniläisen jäätelökahvin
kanssa.
Vinkki! Voit valmistaa kakun myös valmiista kakkupohjista ja tuoreista marjoista, kuten mansikoista tai vadelmista.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2