Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 06-07/07

Oliivi-rosma­rii­ni­lei­päset

(4–6 kpl)

3 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 1/2 tl kui­va­hii­vaa

1 tl suo­laa

1 rkl tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia hie­non­net­tu­na

1 1/4 dl vet­tä

1 dl mus­tia, ki­vet­tö­miä olii­ve­ja

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään. Tee kes­kel­le kuop­pa ja li­sää sii­hen vesi ja olii­vi­öl­jy. Alus­ta kui­vat ai­neet vä­hi­tel­len nes­tee­seen kes­kel­tä reu­noil­le ede­ten.

2. Hie­non­na olii­vit ja li­sää tai­ki­naan. An­na ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

3. Jaa tai­ki­na 4–6 osaan ja kau­li tai pai­ne­le lit­teik­si ries­koik­si.

4. Voi­te­le lei­pien mo­lem­mat puo­let olii­vi­öl­jyl­lä ja gril­laa mo­lem­min puo­lin muu­ta­man mi­nuu­tin ajan koh­ta­lai­sel­la läm­möl­lä, kun­nes lei­vät ovat kyp­siä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ