Artikkeli

Oliivipatongit

4 kpl

6 dl vet­tä

50 g tuo­re­hii­vaa

1 1/2 tl suo­laa

2 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

1/2 dl sil­put­tua tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia tai 2 rkl kui­vat­tua

2 dl ki­vet­tö­miä mus­tia olii­ve­ja

70 g sak­san­päh­ki­nöi­tä

n. 12 dl veh­nä­jau­ho­ja

1. Silp­pua olii­vit ja rou­hi päh­ki­nät.

2. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää suo­la, hu­na­ja, olii­vi­öl­jy, ros­ma­rii­ni, olii­vi­silp­pu ja päh­ki­nä­rou­he.

3. Alus­ta jau­hot no­pe­as­ti tai­ki­naan. Jätä tai­ki­na mel­ko löy­säk­si.Ko­ho­ta lii­nan al­la noin tun­ti.

4. Kaa­da ko­hon­nut tai­ki­na jau­ho­te­tul­le lei­von­ta-alus­tal­le. Jaa tai­ki­na kah­dek­si pa­lak­si. Ta­put­te­le pa­lat ohu­em­mik­si ja pi­dem­mik­si le­vyik­si ja leik­kaa ne te­rä­väl­lä veit­sel­lä ka­peik­si pit­kik­si tan­goik­si.

5. Nos­ta tai­ki­na­tan­got lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le. Kään­te­le nii­tä niin, et­tä nii­hin muo­dos­tuu spi­raa­li­mai­nen ku­vio. Voi­te­le lei­vät ve­del­lä ja ri­pot­te­le pääl­le kar­ke­aa me­ri­suo­laa sekä ha­lu­tes­sa­si tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia.

6. Työn­nä lei­vät heti uu­niin, il­man ko­hot­ta­mis­ta. Pais­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­ta. Jääh­dy­tä lei­vin­lii­nal­la pei­tet­tyi­nä.

Vink­ki! Lei­vät voit lei­poa jo hy­vis­sä ajoin pak­ka­seen, vaik­ka par­hail­ta ne toki mais­tu­vat tuo­rei­na ja vas­ta­lei­vot­tui­na.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ