4 kpl
6 dl vettä
50 g tuorehiivaa
1 1/2 tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl silputtua tuoretta rosmariinia tai 2 rkl kuivattua
2 dl kivettömiä mustia oliiveja
70 g saksanpähkinöitä
n. 12 dl vehnäjauhoja
1. Silppua oliivit ja rouhi pähkinät.
2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, hunaja, oliiviöljy, rosmariini, oliivisilppu ja pähkinärouhe.
3. Alusta jauhot nopeasti taikinaan. Jätä taikina melko löysäksi.Kohota liinan alla noin tunti.
4. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Jaa taikina kahdeksi palaksi. Taputtele palat ohuemmiksi ja pidemmiksi levyiksi ja leikkaa ne terävällä veitsellä kapeiksi pitkiksi tangoiksi.
5. Nosta taikinatangot leivinpaperille uunipellille. Kääntele niitä niin, että niihin muodostuu spiraalimainen kuvio. Voitele leivät vedellä ja ripottele päälle karkeaa merisuolaa sekä halutessasi tuoretta rosmariinia.
6. Työnnä leivät heti uuniin, ilman kohottamista. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuutta. Jäähdytä leivinliinalla peitettyinä.
Vinkki! Leivät voit leipoa jo hyvissä ajoin pakkaseen, vaikka parhailta ne toki maistuvat tuoreina ja vastaleivottuina.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2