Artikkeli

Oliivi-paprikakierteet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja osa vehnäjauhoista...

Tai­ki­na:

5 dl vet­tä

50 g hii­vaa

1 tl suo­laa

noin 12 dl hii­va­lei­pä­jau­ho­ja

50 g voi­ta

Täy­te:

1 rkl olii­vi­öl­jyä

2 prk (240 g) mus­tia olii­ve­ja

1 pu­nai­nen pap­ri­ka

1 kel­tai­nen pap­ri­ka

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

2 rkl tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia

Ko­ris­te­luun:

tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia

au­rin­gon­ku­kan­sie­me­niä

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää suo­la ja osa veh­nä­jau­hois­ta.

2. Alus­ta tai­ki­na lo­puil­la veh­nä­jau­hoil­la ja peh­me­äl­lä voil­la kim­moi­sak­si. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si läm­pi­mäs­sä pai­kas­sa.

3. Kuul­lo­ta sil­pu­tut olii­vit ja pap­ri­kat pan­nul­la olii­vi­öl­jys­sä. Maus­ta seos pip­pu­ril­la ja sil­pu­tul­la ros­ma­rii­nil­la. Hie­non­na seos sau­va­se­koit­ti­mel­la kar­ke­ak­si ja jääh­dy­tä.

4. Jaa tai­ki­na kah­teen osaan. Kau­li mo­lem­mis­ta osis­ta pel­lin ko­koi­nen levy. Le­vi­tä olii­vi-pap­ri­ka­se­os­ta le­vy­jen pääl­le ja kää­ri ne rul­lal­le. Leik­kaa rul­las­ta pa­lo­ja ja aset­te­le ne pel­lil­le leik­kaus­pin­ta ylös­päin.

5. Ko­ho­ta kier­teet pel­lil­lä lii­nan al­la. Voi­te­le ne ve­del­lä ja ko­ris­te­le au­rin­gon­ku­kan­sie­me­nil­lä ja ros­ma­rii­ni­nok­sil­la.

6. Pais­ta kier­tei­tä 200 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia.

Koti ja keit­tiö 3/2002