Artikkeli

Oliivikierteet

Murenna hiiva kylmään veteen. Lisää taikinaan jauhot, siirappi ja yrtit. Vaivaa taikinaa voimakkaasti 10 minuuttia, esim. yleiskoneessa...

30 kpl

5 dl kyl­mää vet­tä

25 g tuo­re­hii­vaa

9 dl veh­nä­jau­ho­ja

3 dl du­rum­veh­nä­jau­ho­ja

1 rkl vaa­le­aa sii­rap­pia

2 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta tim­ja­mia

1 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia

2 tl me­ri­suo­la­hiu­ta­lei­ta

1 dl sil­put­tu­ja ki­vet­tö­miä olii­ve­ja (esim. ka­la­ma­ta)

Ko­ris­teek­si ja voi­te­luun:

ko­ko­nai­sia ki­vet­tö­miä olii­ve­ja, olii­vi­öl­jyä

1. Mu­ren­na hii­va kyl­mään ve­teen. Li­sää tai­ki­naan jau­hot, sii­rap­pi ja yr­tit. Vai­vaa tai­ki­naa voi­mak­kaas­ti 10 mi­nuut­tia, esim. yleis­ko­nees­sa. Li­sää suo­la ja vai­vaa voi­mak­kaas­ti muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää olii­vit.

2. Ko­ho­ta tai­ki­naa pei­tet­ty­nä huo­neen­läm­mös­sä noin 1 1/2 tun­tia.

3. Ku­moa tai­ki­na jau­ho­te­tul­le lei­von­ta-alus­tal­le ja vai­vaa il­ma­kup­lat pois. Jaa tai­ki­na 30 osaan, pyö­rit­te­le tan­goik­si ja muo­toi­le kier­teik­si. Pai­na jo­kai­sen säm­py­län kes­kel­le olii­vi. Nos­ta kier­teet lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le ja an­na ko­ho­ta puo­li­sen tun­tia.

4. Voi­te­le kier­teet olii­vi­öl­jyl­lä ja pais­ta 225-as­tei­sen uu­nin ylä­ta­sos­sa noin 10 mi­nuut­tia. Voi­te­le kier­teet pais­ta­mi­sen jäl­keen vie­lä ker­taal­leen olii­vi­öl­jyl­lä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ