30 kpl
5 dl kylmää vettä
25 g tuorehiivaa
9 dl vehnäjauhoja
3 dl durumvehnäjauhoja
1 rkl vaaleaa siirappia
2 rkl silputtua tuoretta timjamia
1 rkl silputtua tuoretta rosmariinia
2 tl merisuolahiutaleita
1 dl silputtuja kivettömiä oliiveja (esim. kalamata)
Koristeeksi ja voiteluun:
kokonaisia kivettömiä oliiveja, oliiviöljyä
1. Murenna hiiva kylmään veteen. Lisää taikinaan jauhot, siirappi ja yrtit. Vaivaa taikinaa voimakkaasti 10 minuuttia, esim. yleiskoneessa. Lisää suola ja vaivaa voimakkaasti muutama minuutti. Lisää oliivit.
2. Kohota taikinaa peitettynä huoneenlämmössä noin 1 1/2 tuntia.
3. Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina 30 osaan, pyörittele tangoiksi ja muotoile kierteiksi. Paina jokaisen sämpylän keskelle oliivi. Nosta kierteet leivinpaperille uunipellille ja anna kohota puolisen tuntia.
4. Voitele kierteet oliiviöljyllä ja paista 225-asteisen uunin ylätasossa noin 10 minuuttia. Voitele kierteet paistamisen jälkeen vielä kertaalleen oliiviöljyllä.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ