Artikkeli

Ohra-porkkanarieskat

Sekoita kulhossa yhteen kaikki ainekset. Nosta lusikalla taikinasta nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille...

● 15-18 pien­tä ries­kaa

1/2 l pii­mää tai mai­toa

1 tl suo­laa

2 dl hie­no­ja­kois­ta

pork­ka­na­raas­tet­ta

8 dl oh­ra­jau­ho­ja

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1. Se­koi­ta kul­hos­sa yh­teen kaik­ki ai­nek­set.

2. Nos­ta lu­si­kal­la tai­ki­nas­ta no­ka­rei­ta lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le uu­ni­pel­lil­le. Ta­put­te­le tai­ki­na­pa­lat jau­ho­te­tuin kä­sin ohu­em­mik­si.

3. Pis­te­le ries­kat haa­ru­kal­la. Pais­ta ne kyp­sik­si 250-as­tei­ses­sa uu­nis­sa, noin 15 mi­nuut­tia.

Koti ja keit­tiö 3/2004