Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Ar­to Vuo­he­lai­nen

Nutella-kääretorttu

Kääretortun sisältä löytyy suklainen yllätys, Nutella-tahna. Rullan päälle levitetään kermavaahtoa ja raikkaita mansikoita. Voit käyttää myös vadelmia tai punaherukoita.

n. 10 pa­laa

3 mu­naa

1 dl so­ke­ria

½ dl veh­nä­jau­ho­ja

½ dl pe­ru­na­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Täy­te:

1 prk (400 g) Nu­tel­laa tai muu­ta suk­laa-päh­ki­nä­tah­naa

Ko­ris­te­luun:

2 dl kuo­hu­ker­maa

noin 3 rkl to­mu­so­ke­ria

n. 250 g man­si­koi­ta

1. Vat­kaa huo­neen­läm­pöi­set mu­nat ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si. Yh­dis­tä kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää ne tai­ki­naan.

2. Kaa­da tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le uu­ni­pel­lil­le. Pais­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 5–7 mi­nuut­tia. Älä pais­ta lii­an kyp­säk­si, sil­lä kui­va levy re­pe­ää hel­pos­ti kää­rit­tä­es­sä.

3. Ku­moa kyp­sä tort­tu­le­vy so­ke­roi­dul­le lei­vin­pa­pe­ril­le. Ir­ro­ta pais­to­pa­pe­ri.

4. Lai­ta tai­ki­na­le­vyn pääl­le puh­das keit­ti­ö­pyy­he ja kää­ri levy löy­säl­le rul­lal­le. An­na jääh­tyä.

5. Avaa jääh­ty­nyt tai­ki­na­le­vy ja le­vi­tä sen pääl­le huo­neen­läm­pöi­nen Nu­tel­la. Par­hai­ten le­vit­tä­mi­nen on­nis­tuu kuu­maan ve­teen kas­te­tun veit­sen avul­la.

6. Kää­ri levy na­pa­kak­si rul­lak­si. Jätä sau­ma rul­lan al­le. Nos­ta tar­joi­lu­va­dil­le.

7. Vaah­do­ta ker­ma. Maus­ta to­mu­so­ke­ril­la. Kuor­ru­ta kää­re­tort­tu juu­ri en­nen tar­joi­lua ker­ma­vaah­dol­la ja vii­meis­te­le man­si­koil­la.