Teksti Sanna Kekäläinen
Kuva Arto Vuohelainen
n. 10 palaa
3 munaa
1 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk (400 g) Nutellaa tai muuta suklaa-pähkinätahnaa
Koristeluun:
2 dl kuohukermaa
noin 3 rkl tomusokeria
n. 250 g mansikoita
1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
2. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia. Älä paista liian kypsäksi, sillä kuiva levy repeää helposti käärittäessä.
3. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi.
4. Laita taikinalevyn päälle puhdas keittiöpyyhe ja kääri levy löysälle rullalle. Anna jäähtyä.
5. Avaa jäähtynyt taikinalevy ja levitä sen päälle huoneenlämpöinen Nutella. Parhaiten levittäminen onnistuu kuumaan veteen kastetun veitsen avulla.
6. Kääri levy napakaksi rullaksi. Jätä sauma rullan alle. Nosta tarjoiluvadille.
7. Vaahdota kerma. Mausta tomusokerilla. Kuorruta kääretorttu juuri ennen tarjoilua kermavaahdolla ja viimeistele mansikoilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2