MARI HARJULA • KUVAT FABIAN BJÖRKKoti ja keittiö 11/2015
6–8 annosta
Brownietaikina:
175 g voita
150 g tummaa suklaata
2 munaa
2 ¾ dl sokeria
¼ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
Nutella-cookietaikina:
100 g voita
1 ½ dl ruokosokeria tai vaaleaa muscovadosokeria
1 muna ripaus suolaa
½ tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
75 g tummaa suklaata
¾ dl nutellaa (ks. ohje alla)
Päälle:
hasselpähkinärouhetta
1. Valmista ensin cookietaikina. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen. Rouhi suklaa. Pyöräytä suklaarouhe ja lopuksi nutella kevyesti taikinan joukkoon.
2. Valmista brownietaikina. Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää munat yksitellen ja sokeri. Sekoita muut kuivat aineet keskenään ja lisää suklaaseokseen.
3. Kaada brownietaikina uunin kestävään paistinpannuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
4. Nostele cookietaikina nokareina päälle. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta.
5. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.
6. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.
Nutella eli suklaa-pähkinätahna
noin 4 dl
5 dl hasselpähkinöitä
1 ½ dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
½ tl suolaa
¾ tl vaniljasokeria
¼ dl kylmäpuristettua kookosöljyä
1. Levitä pähkinät uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 175 asteessa 8–10 minuuttia. Hiero pähkinöitä yhteen esimerkiksi pyyhkeen välissä niin, että kuoret irtoavat.
2. Laita kuorettomat pähkinät tehosekoittimeen ja hienonna. Lisää mausteet. Sulata kookosöljy ja valuta joukkoon.
3. Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.
4. Purkita ja säilytä jääkaapissa, säilyy noin kaksi viikkoa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2