Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK­Ko­ti ja keit­tiö 11/2015     

Nutella-brookie

Brookie on brownien ja cookien yhdis­tel­mä­lei­von­nainen. Nutella-brookien cookie­pääl­li­sessä maistuu itse tehty nutellatahna.

6–8 an­nos­ta

Brow­nie­tai­ki­na:

175 g voi­ta

150 g tum­maa suk­laa­ta

2 mu­naa

2 ¾ dl so­ke­ria

¼ tl suo­laa

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

Nu­tel­la-coo­kie­tai­ki­na:

100 g voi­ta

1 ½ dl ruo­ko­so­ke­ria tai vaa­le­aa mus­co­va­do­so­ke­ria

1 muna ri­paus suo­laa

½ tl lei­vin­jau­het­ta

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

75 g tum­maa suk­laa­ta

¾ dl nu­tel­laa (ks. oh­je al­la)

Pääl­le:

has­sel­päh­ki­nä­rou­het­ta

1. Val­mis­ta en­sin coo­kie­tai­ki­na. Se­koi­ta huo­neen­läm­pöi­nen voi ja so­ke­ri. Li­sää muna. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää ras­va­se­ok­seen. Rou­hi suk­laa. Pyö­räy­tä suk­laa­rou­he ja lo­puk­si nu­tel­la ke­vy­es­ti tai­ki­nan jouk­koon.

2. Val­mis­ta brow­nie­tai­ki­na. Su­la­ta voi ja pa­loi­tel­tu suk­laa kat­ti­las­sa. Se­koit­te­le, kun­nes suk­laa on su­la­nut. Li­sää mu­nat yk­si­tel­len ja so­ke­ri. Se­koi­ta muut kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää suk­laa­se­ok­seen.

3. Kaa­da brow­nie­tai­ki­na uu­nin kes­tä­vään pais­tin­pan­nuun tai lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun vuo­kaan.

4. Nos­te­le coo­kie­tai­ki­na no­ka­rei­na pääl­le. Ri­pot­te­le pin­nal­le has­sel­päh­ki­nä­rou­het­ta.

5. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 25 mi­nuut­tia.

6. Tar­joa sel­lai­se­naan tai va­nil­ja­jää­te­lön tai ker­ma­vaah­don kera.

Nu­tel­la eli suk­laa-päh­ki­nä­tah­na

noin 4 dl

5 dl has­sel­päh­ki­nöi­tä

1 ½ dl to­mu­so­ke­ria

1 dl kaa­ka­o­jau­het­ta

½ tl suo­laa

¾ tl va­nil­ja­so­ke­ria

¼ dl kyl­mä­pu­ris­tet­tua koo­ko­söl­jyä

1. Le­vi­tä päh­ki­nät uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Paah­da uu­nis­sa 175 as­tees­sa 8–10 mi­nuut­tia. Hie­ro päh­ki­nöi­tä yh­teen esi­mer­kik­si pyyh­keen vä­lis­sä niin, et­tä kuo­ret ir­to­a­vat.

2. Lai­ta kuo­ret­to­mat päh­ki­nät te­ho­se­koit­ti­meen ja hie­non­na. Li­sää maus­teet. Su­la­ta koo­ko­söl­jy ja va­lu­ta jouk­koon.

3. Pyö­räy­tä ta­sai­sek­si tah­nak­si.

4. Pur­ki­ta ja säi­ly­tä jää­kaa­pis­sa, säi­lyy noin kak­si viik­koa.

Lue Myös

Suklaa-karamel­li­pii­rakka

Vadelma-suklaakakku

Jäädytetty pistaasi-mansikka-marenkikakku

Suklaa-karamel­li­pii­rakka

Vadelma-suklaakakku

Jäädytetty pistaasi-mansikka-marenkikakku

Vadelma-lakrit­si­kup­pi­kakut

Valkosuklaa-karpalotrifle

Churros

Marme­la­di­täyt­teiset kardemummakeksit

Pistaasi-karpalo-viipaleet

Minttu-maitosuklaa-sydämet

Marme­la­di­täyt­teiset kardemummakeksit

Pistaasi-karpalo-viipaleet

Minttu-maitosuklaa-sydämet

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2