Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Koti ja keit­tiö 2–3/2017

Norjalainen omenaherkku saa veden kielelle

Kaipaatko helppoa herkkua? Tee omenaherkku norjalaisten tapaan ja paista omenakuutiot voissa. Tarjoa kermavaahdon ja rapean pähkinä-leivän­mu­ru­se­oksen kanssa. Helppoa ja hyvää.

4 an­nos­ta

Ai­nek­set

4 ome­naa

2 rkl voi­ta

2 rkl hu­na­jaa

4 rkl vet­tä

2 rkl Cal­va­dos­ta

½ tl ka­ne­lia

Pääl­le:

1 dl lei­vän­mu­ru­ja

½ dl rou­hit­tua sak­san­päh­ki­nää

1 rkl so­ke­ria

1 tl ka­ne­lia

2 dl kuo­hu­ker­maa

1. Kuo­ri ome­nat ja pois­ta sie­men­ko­dat. Kuu­ti­oi ome­nat. Läm­mi­tä voi pan­nul­la. Li­sää ome­na­kuu­ti­ot ja pais­ta nii­tä kak­si mi­nuut­tia.

2. Li­sää hu­na­ja, vesi, Cal­va­dos ja ka­ne­li. An­na se­ok­sen po­ris­ta mie­doh­kol­la läm­möl­lä, kun­nes ome­nat ovat peh­mei­tä mut­ta ei­vät muus­saan­tu­nei­ta. An­na jääh­tyä jää­kaap­pi­kyl­mäk­si.

3. Paah­da lei­vän­mu­ru­ja kui­val­la, kuu­mal­la pan­nul­la päh­ki­nöi­den, so­ke­rin ja ka­ne­lin kans­sa.

4. Vat­kaa ker­ma vaah­dok­si. Maus­ta ha­lu­tes­sa­si so­ke­ril­la. Lai­ta tar­joi­lu­kul­hoon en­sin ome­naa, sit­ten ker­ma­vaah­toa ja pääl­le lei­vän­mu­ru­se­os­ta. Nos­ta jää­kaap­piin ja an­na ma­ku­jen ta­saan­tua vä­hin­tään tun­nin ajan. Tar­joi­le kyl­mä­nä.

Vink­ki: Voit ha­lu­tes­sa­si kor­va­ta ker­ma­vaah­don vat­ka­tul­la va­nil­ja­kas­tik­keel­la.

Kat­so myös: Nor­ja­lai­set lef­se-ries­kat

Kat­so myös nämä ome­na­her­kut:

Suo­la­ka­ra­mel­li-ome­na­pais­tos

Man­te­li-ome­na­kak­ku

Uu­ni­o­me­na-ki­nus­ki­pav­lo­vat

Lue Myös

Risotto uunipaahdetun parsakaalin ja pekonin kanssa

Panzanella eli italialainen leipäsalaatti

Lehtikaali-pancet­tau­u­ni­ri­sotto

Risotto uunipaahdetun parsakaalin ja pekonin kanssa

Panzanella eli italialainen leipäsalaatti

Lehtikaali-pancet­tau­u­ni­ri­sotto

Kermainen parsapasta

Lehtikaalipasta, uppomuna ja leivänmuruja

Punajuuri-smetanarisotto

Persik­ka­se­mif­reddo

Mausteiset omenalastut

Syysmenyy - sadonkorjuun juhlaa

Persik­ka­se­mif­reddo

Mausteiset omenalastut

Syysmenyy - sadonkorjuun juhlaa

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.