Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Fabian Björk
Koti ja keittiö 2–3/2017
4 annosta
Ainekset
4 omenaa
2 rkl voita
2 rkl hunajaa
4 rkl vettä
2 rkl Calvadosta
½ tl kanelia
Päälle:
1 dl leivänmuruja
½ dl rouhittua saksanpähkinää
1 rkl sokeria
1 tl kanelia
2 dl kuohukermaa
1. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat. Lämmitä voi pannulla. Lisää omenakuutiot ja paista niitä kaksi minuuttia.
2. Lisää hunaja, vesi, Calvados ja kaneli. Anna seoksen porista miedohkolla lämmöllä, kunnes omenat ovat pehmeitä mutta eivät muussaantuneita. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
3. Paahda leivänmuruja kuivalla, kuumalla pannulla pähkinöiden, sokerin ja kanelin kanssa.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta halutessasi sokerilla. Laita tarjoilukulhoon ensin omenaa, sitten kermavaahtoa ja päälle leivänmuruseosta. Nosta jääkaappiin ja anna makujen tasaantua vähintään tunnin ajan. Tarjoile kylmänä.
Vinkki: Voit halutessasi korvata kermavaahdon vatkatulla vaniljakastikkeella.
Katso myös: Norjalaiset lefse-rieskat
Katso myös nämä omenaherkut:
Suolakaramelli-omenapaistos
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2