Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Koti ja keit­tiö 2–3/2017

Norjalainen omenaherkku saa veden kielelle

Kaipaatko helppoa herkkua? Tee omenaherkku norjalaisten tapaan ja paista omenakuutiot voissa. Tarjoa kermavaahdon ja rapean pähkinä-leivän­mu­ru­se­oksen kanssa. Helppoa ja hyvää.

4 an­nos­ta

Ai­nek­set

4 ome­naa

2 rkl voi­ta

2 rkl hu­na­jaa

4 rkl vet­tä

2 rkl Cal­va­dos­ta

½ tl ka­ne­lia

Pääl­le:

1 dl lei­vän­mu­ru­ja

½ dl rou­hit­tua sak­san­päh­ki­nää

1 rkl so­ke­ria

1 tl ka­ne­lia

2 dl kuo­hu­ker­maa

1. Kuo­ri ome­nat ja pois­ta sie­men­ko­dat. Kuu­ti­oi ome­nat. Läm­mi­tä voi pan­nul­la. Li­sää ome­na­kuu­ti­ot ja pais­ta nii­tä kak­si mi­nuut­tia.

2. Li­sää hu­na­ja, vesi, Cal­va­dos ja ka­ne­li. An­na se­ok­sen po­ris­ta mie­doh­kol­la läm­möl­lä, kun­nes ome­nat ovat peh­mei­tä mut­ta ei­vät muus­saan­tu­nei­ta. An­na jääh­tyä jää­kaap­pi­kyl­mäk­si.

3. Paah­da lei­vän­mu­ru­ja kui­val­la, kuu­mal­la pan­nul­la päh­ki­nöi­den, so­ke­rin ja ka­ne­lin kans­sa.

4. Vat­kaa ker­ma vaah­dok­si. Maus­ta ha­lu­tes­sa­si so­ke­ril­la. Lai­ta tar­joi­lu­kul­hoon en­sin ome­naa, sit­ten ker­ma­vaah­toa ja pääl­le lei­vän­mu­ru­se­os­ta. Nos­ta jää­kaap­piin ja an­na ma­ku­jen ta­saan­tua vä­hin­tään tun­nin ajan. Tar­joi­le kyl­mä­nä.

Vink­ki: Voit ha­lu­tes­sa­si kor­va­ta ker­ma­vaah­don vat­ka­tul­la va­nil­ja­kas­tik­keel­la.

Kat­so myös: Nor­ja­lai­set lef­se-ries­kat

Kat­so myös nämä ome­na­her­kut:

Suo­la­ka­ra­mel­li-ome­na­pais­tos

Man­te­li-ome­na­kak­ku

Uu­ni­o­me­na-ki­nus­ki­pav­lo­vat