Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 1-2/08

Nopeat sitruunatriflit

Kuori ja kuutio päärynät. Rouhi keksit pienemmiksi paloiksi...

(Oh­je on nel­jäl­le hen­gel­le)

noin 100–150 g esi­mer­kik­si man­te­li­pik­ku­lei­piä

400 g mas­car­po­ne-juus­toa

4 kel­tu­ais­ta

1/2 dl vaah­tou­tu­vaa ker­ma­val­mis­tet­ta

1 dl val­mis­ta le­mon curd -tah­naa

2 tl to­mu­so­ke­ria

Li­säk­si:

suk­laa­tik­ku­ja

1. Kuo­ri ja kuu­tio pää­ry­nät.

2. Rou­hi kek­sit pie­nem­mik­si pa­loik­si.

3. Val­mis­ta mas­car­po­ne­se­os. Vaah­do­ta kel­tu­ai­set ja 2 tl to­mu­so­ke­ria. Li­sää sit­ruu­na­tah­na.

4. Vaah­do­ta ker­ma ja yh­dis­tä se juus­to­se­ok­seen.

5. Ko­koa an­nok­set ker­rok­sit­tain la­sei­hin. Ko­ris­te­le suk­laa­ti­kuil­la ja nau­ti vii­le­ä­nä.