Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2008

Nopea tomaatti-herkku­sie­ni­keitto

(6-8:lle)

3 prk (370 g) val­ko­si­pu­lil­la maus­tet­tua to­maat­ti­murs­kaa

2 prk (180 g/ 115 g) herk­ku­sie­ni­vii­pa­lei­ta

maus­te­lie­mes­sä

noin 3 dl vet­tä

ri­paus so­ke­ria

suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Pääl­le:

rans­kan­ker­maa

sil­put­tua ba­si­li­kaa

1. Va­lu­ta herk­ku­sie­nis­tä pois yli­mää­räi­nen lie­mi.

2. Pane kat­ti­laan kaik­ki kei­ton ai­nek­set ja an­na kie­hua hil­jal­leen noin 5 mi­nuut­tia.

3. So­seu­ta keit­to ha­lu­tes­sa­si. Maus­ta so­ke­ril­la, suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la ma­ku­si mu­kaan.

4. Tar­joa ba­si­li­kal­la maus­te­tun rans­kan­ker­man kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ