Artikkeli

Nopea mustikkapiirakka

Poh­ja­tai­ki­na:

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl ka­ne­lia

1 tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

1 1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 dl sii­rap­pia

1 dl juok­se­vaa mar­ga­rii­nia

1 prk (200 g) ker­ma­vii­liä

Pääl­le:

1/2 l mus­ti­koi­ta

2 rkl so­ke­ria

2 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

Mu­ru­se­os:

25 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

1/2 dl so­ke­ria

1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1. Se­koi­ta poh­ja­tai­ki­nan kui­vat ai­neet. Se­koi­ta toi­ses­sa kul­hos­sa sii­rap­pi, juok­se­va mar­ga­rii­ni ja ker­ma­vii­li.

2. Li­sää kui­vat ai­neet ja se­koi­ta ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

3. Pai­ne­le tai­ki­na voi­del­lun pii­rak­ka­vuo­an (hal­kai­si­jal­taan 25-27 cm) poh­jal­le ja reu­noil­le. Yh­dis­tä mus­ti­kat, so­ke­ri ja pe­ru­na­jau­hot ja ri­pot­te­le ne tai­ki­nal­le.

4. Se­koi­ta mu­ru­se­ok­sen ai­nek­set kes­ke­nään ja le­vi­tä seos mus­ti­koi­den pääl­le. Pais­ta pii­rak­kaa uu­nin ala­ta­sos­sa 225 as­tees­sa 25–30 mi­nuut­tia.

5. Tar­joi­le va­nil­ja­kas­tik­keen tai -jää­te­lön kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ