Pohjataikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl siirappia
1 dl juoksevaa margariinia
1 prk (200 g) kermaviiliä
Päälle:
1/2 l mustikoita
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
Muruseos:
25 g margariinia tai voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl vaniljasokeria
1. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa siirappi, juokseva margariini ja kermaviili.
2. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisijaltaan 25-27 cm) pohjalle ja reunoille. Yhdistä mustikat, sokeri ja perunajauhot ja ripottele ne taikinalle.
4. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja levitä seos mustikoiden päälle. Paista piirakkaa uunin alatasossa 225 asteessa 25–30 minuuttia.
5. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2