Artikkeli

Ninan jäädytetty suklaakakku

Vuoraa irtopohjavuoka ( 25 cm) kelmulla tai leivinpaperilla. Murenna keksit tehose­koit­ti­messa tai puhtaan pyyhkeen välissä kaulimella...

(il­man uu­nia)

Poh­ja:

125 g di­ges­ti­ve- kek­se­jä (10 pien­tä tai 9 suur­ta kek­siä)

35 g voi­ta

Täy­te:

200 g ta­lous­suk­laa­ta

200 g Phi­la­delp­hia-tuo­re­juus­toa tai Hovi-juus­toa (myös vä­hä­ras­vai­nen käy)

va­jaat 2 dl (150 g) so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2 mu­naa (val­ku­ai­set ja kel­tu­ai­set erik­seen)

2 1/2 dl kuo­hu­ker­maa

(1 rkl kon­jak­kia)

1. Vuo­raa ir­to­poh­ja­vuo­ka ( 25 cm) kel­mul­la tai lei­vin­pa­pe­ril­la.

2. Mu­ren­na kek­sit te­ho­se­koit­ti­mes­sa tai puh­taan pyyh­keen vä­lis­sä kau­li­mel­la. Su­la­ta voi ja se­koi­ta mu­rus­ten jouk­koon ja le­vi­tä seos vuo­kaan. Pane vuo­ka kyl­mään.

3. Su­la­ta suk­laa ve­si­hau­tees­sa tai mik­ros­sa.

4. Se­koi­ta tuo­re­juus­to ja so­ke­ri sekä va­nil­ja­so­ke­ri.

5. Erot­te­le mu­nien kel­tu­ai­set ja val­ku­ai­set. Se­koi­ta kel­tu­ai­set juus­ton kans­sa ja vat­kaa jouk­koon sula suk­laa.

6. Vaah­do­ta val­ku­ai­set kui­val­la vat­kai­mel­la ko­vak­si vaah­dok­si ja se­koi­ta suk­laa­se­ok­seen.

7. Vaah­do­ta ker­ma. Voit maus­taa ker­man kon­jak­ki­lo­rauk­sel­la. Li­sää ker­ma­vaah­to suk­laa­se­ok­seen.

8. Ku­moa seos kek­si­poh­jan pääl­le vuo­kaan. Pane kak­ku pa­kas­ti­meen ja pidä kyl­mäs­sä yön yli. Tar­joa ku­ten jää­te­lö­kak­ku, hiu­kan su­la­nee­na.