● Pohja:
100 g voita tai margariinia
4 dl puolikarkeita
spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa
● Täyte:
4 keltasipulia
2 valkosipulinkynttä
1 purjosipuli
5 kevätsipulia
1 rkl voita
suolaa
mustapippuria
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl kuivattua timjamia
5 kuivattua viikunaa
2 munaa
200 g kevytranskankermaa
1 dl raastettua parmesaania
1. Nypi yhteen pehmeä rasva
ja jauhot, joihin leivinjauhe
on sekoitettu. Lisää maitorahka
ja sekoita nopeasti tasaiseksi
taikinaksi. Nosta taikina
muovipussiin ja painele
se tasaiseksi. Anna seistä
jääkaapissa tunnin ajan. Tee
sillä välin täyte.
2. Kuori kelta- ja valkosipulit.
Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
Halkaise purjo, huuhtele se
huolellisesti ja leikkaa ohuiksi
renkaiksi. Leikkaa kevätsipuli
vinoittain viipaleiksi.
3. Kuullota sipuleita rasvassa
pannulla miedolla lämmöllä
noin kymmenen minuuttia.
Älä anna niiden saada väriä.
4. Mausta sipuliseos suolalla,
pippurilla, hunajalla, timjamilla
ja silputuilla viikunoilla.Nosta kansi päälle ja hauduta
vielä muutama minuutti.
5. Ota taikina jääkaapista ja
painele se voidellun irtopohjavuoan
pohjalle ja reunoille.
Levitä sipuliseos piirakan
pohjalle.
6. Vatkaa kulhossa munien
rakenne kevyesti rikki ja lisää
ranskankerma. Kaada muna-
kermaseos sipulitäytteelle.
Ripottele viimeiseksi päälle
raastettua parmesaania.
7. Paista piirakkaa 200-asteisessa
uunissa noin 30 minuuttia,
tai kunnes pinta on
saanut kauniin ruskean värin.
Koti ja keittiö 4/2004
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2