Artikkeli

Neljän sipulin piirakka

Nypi yhteen pehmeä rasva ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi...

● Poh­ja:

100 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

4 dl puo­li­kar­kei­ta

spelt­ti­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

250 g mai­to­rah­kaa

● Täy­te:

4 kel­ta­si­pu­lia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 pur­jo­si­pu­li

5 ke­vät­si­pu­lia

1 rkl voi­ta

suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

1 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

2 tl kui­vat­tua tim­ja­mia

5 kui­vat­tua vii­ku­naa

2 mu­naa

200 g ke­vyt­rans­kan­ker­maa

1 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

1. Nypi yh­teen peh­meä ras­va

ja jau­hot, joi­hin lei­vin­jau­he

on se­koi­tet­tu. Li­sää mai­to­rah­ka

ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si

tai­ki­nak­si. Nos­ta tai­ki­na

muo­vi­pus­siin ja pai­ne­le

se ta­sai­sek­si. An­na seis­tä

jää­kaa­pis­sa tun­nin ajan. Tee

sil­lä vä­lin täy­te.

2. Kuo­ri kel­ta- ja val­ko­si­pu­lit.

Leik­kaa ne ohuik­si vii­pa­leik­si.

Hal­kai­se pur­jo, huuh­te­le se

huo­lel­li­ses­ti ja leik­kaa ohuik­si

ren­kaik­si. Leik­kaa ke­vät­si­pu­li

vi­noit­tain vii­pa­leik­si.

3. Kuul­lo­ta si­pu­lei­ta ras­vas­sa

pan­nul­la mie­dol­la läm­möl­lä

noin kym­me­nen mi­nuut­tia.

Älä an­na nii­den saa­da vä­riä.

4. Maus­ta si­pu­li­se­os suo­lal­la,

pip­pu­ril­la, hu­na­jal­la, tim­ja­mil­la

ja sil­pu­tuil­la vii­ku­noil­la.Nos­ta kan­si pääl­le ja hau­du­ta

vie­lä muu­ta­ma mi­nuut­ti.

5. Ota tai­ki­na jää­kaa­pis­ta ja

pai­ne­le se voi­del­lun ir­to­poh­ja­vuo­an

poh­jal­le ja reu­noil­le.

Le­vi­tä si­pu­li­se­os pii­ra­kan

poh­jal­le.

6. Vat­kaa kul­hos­sa mu­nien

ra­ken­ne ke­vy­es­ti rik­ki ja li­sää

rans­kan­ker­ma. Kaa­da muna-

ker­ma­se­os si­pu­li­täyt­teel­le.

Ri­pot­te­le vii­mei­sek­si pääl­le

raas­tet­tua par­me­saa­nia.

7. Pais­ta pii­rak­kaa 200-as­tei­ses­sa

uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia,

tai kun­nes pin­ta on

saa­nut kau­niin rus­ke­an vä­rin.

Koti ja keit­tiö 4/2004

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ