Ruokaohjeet Suvi Rüster tyyli Milla Kuusinen kuvat Fabian Björk
Nektariini-vuohenjuustoleipäset
4 annosta
1 ½ dl vettä
10 g hiivaa
½ tl hienoa merisuolaa
1 tl sokeria
2 rkl oliiviöljyä
noin 4 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta, Semper
Täyte:
2–3 nektariinia
200 g vuohenjuustoa
200 g ranskankermaa
3–4 rkl hunajaa
2 rkl hienonnettua rosmariinia
ripaus sormisuolaa
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murustele joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja öljy. Kun hiiva on liuennut nesteen joukkoon, lisää jauhot muutamassa erässä koko ajan sähkövatkaimen taikinakoukulla sekoittaen. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota 15 minuuttia.
2. Ripottele hieman jauhoja pöydälle. Jaa taikina neljään osaan. Kauli taikinapalat reilun kämmenen kokoisiksi litteiksi levyiksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
3. Huuhtele nektariinit, halkaise neljään osaan ja poista kivi. Leikkaa nektariinilohkot ohuiksi viipaleiksi. Paloittele vuohenjuusto kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma. Levitä seosta pitsapohjille. Levitä päälle nektariiniviipaleet, hunajaa ja hienonnettua rosmariinia. Ripottele päälle vielä sormisuolaa.
4. Kypsennä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes pitsapohjan reunat ovat kypsät ja hieman ruskistuneet. Halutessasi valuta päälle vielä hunajaa.
Valmistusaika: 40 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 10 e
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ