Artikkeli

Ruo­ka­oh­jeet Suvi Rüster tyy­li Mil­la Kuu­si­nen ku­vat Fa­bi­an Björk

Nektariini-vuohen­juus­to­lei­päset ovat täydellinen makean ja suolaisen liitto

Mehevällä nektariinilla ja vahvalla vuohenjuustolla täytetyissä leipäsissä yhdistyy herkullisella tavalla makea ja suolainen. Leipäset voi valmistaa uunin sijasta myös kuvullisessa grillissä voidellun alumiinifolion tai muurikan päällä. Leipäpohja valmistetaan ohjeessa gluteenittomasti, mutta sen voi tehdä myös tavallisista vehnäjauhoista.

Nek­ta­rii­ni-vuo­hen­juus­to­lei­pä­set

4 an­nos­ta

1 ½ dl vet­tä

10 g hii­vaa

½ tl hie­noa me­ri­suo­laa

1 tl so­ke­ria

2 rkl olii­vi­öl­jyä

noin 4 dl glu­tee­ni­ton­ta lei­pä­jau­ho­se­os­ta, Sem­per

Täy­te:

2–3 nek­ta­rii­nia

200 g vuo­hen­juus­toa

200 g rans­kan­ker­maa

3–4 rkl hu­na­jaa

2 rkl hie­non­net­tua ros­ma­rii­nia

ri­paus sor­mi­suo­laa

1. Läm­mi­tä vesi kä­den­läm­pöi­sek­si. Mu­rus­te­le jouk­koon hii­va. Li­sää suo­la, so­ke­ri ja öl­jy. Kun hii­va on liu­en­nut nes­teen jouk­koon, li­sää jau­hot muu­ta­mas­sa eräs­sä koko ajan säh­kö­vat­kai­men tai­ki­na­kou­kul­la se­koit­ta­en. Pei­tä tai­ki­na­kul­ho lii­nal­la ja an­na ko­ho­ta 15 mi­nuut­tia.

2. Ri­pot­te­le hie­man jau­ho­ja pöy­däl­le. Jaa tai­ki­na nel­jään osaan. Kau­li tai­ki­na­pa­lat rei­lun käm­me­nen ko­koi­sik­si lit­teik­si le­vyik­si. Nos­ta lei­vin­pa­pe­rin pääl­le uu­ni­pel­lil­le. Kuu­men­na uu­ni 225-as­tei­sek­si.

3. Huuh­te­le nek­ta­rii­nit, hal­kai­se nel­jään osaan ja pois­ta kivi. Leik­kaa nek­ta­rii­ni­loh­kot ohuik­si vii­pa­leik­si. Pa­loit­te­le vuo­hen­juus­to kul­hoon. Se­koi­ta jouk­koon rans­kan­ker­ma. Le­vi­tä se­os­ta pit­sa­poh­jil­le. Le­vi­tä pääl­le nek­ta­rii­ni­vii­pa­leet, hu­na­jaa ja hie­non­net­tua ros­ma­rii­nia. Ri­pot­te­le pääl­le vie­lä sor­mi­suo­laa.

4. Kyp­sen­nä uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes pit­sa­poh­jan reu­nat ovat kyp­sät ja hie­man rus­kis­tu­neet. Ha­lu­tes­sa­si va­lu­ta pääl­le vie­lä hu­na­jaa.

Val­mis­tu­sai­ka: 40 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 10 e