Pohjataikina:
1 dl perunasosejauhetta
3 1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
200 g ruokajogurttia
Täyte:
2 punasipulia
1 rkl voita tai öljyä
1 dl murennettuja kuivattuja suppilovahveroita tai noin 2 1/2 dl sulatettuja ja valutettuja pakastesuppilovahveroita
1 dl kuivattuja silputtuja luumuja
1/2 dl vettä
1 tl jauhettua neilikkaa
suolaa
mustapippuria
200 g kevytranskankermaa
2 rkl silputtua tuoretta timjamia
1/2 dl mantelirouhetta
2 munaa
2 dl ruokakermaa
1. Sekoita perunasosejauhe, spelttijauhot ja leivinjauhe. Nypi joukkoon rasva. Lisää jogurtti ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Peitä taikina muovikelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan.
2. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Kuumenna voi tai öljy pannussa ja kuullota siinä sipuleita muutama minuutti. Älä anna niiden saada väriä.
3. Lisää sienet, silputut luumut, vesi, neilikka, suola ja pippuri. Hauduta aineksia muutama minuutti kannen alla. Lisää ranskankerma ja hauduta vielä noin 5 minuuttia. Mausta timjamilla ja mantelirouheella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
4. Painele taikina piirasvuoan (halkaisija noin 27 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä taikinalle sieni-luumutäyte.
5. Vatkaa munien rakenne kulhossa rikki ja lisää ruokakerma. Kaada muna-kermaseos täytteen päälle.
6. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa noin 30–40 minuuttia. Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä se alumiinifoliolla tai leivinpaperilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2