Artikkeli

Neilikkainen suppilovahvero-luumupiiras

Poh­ja­tai­ki­na:

1 dl pe­ru­na­so­se­jau­het­ta

3 1/2 dl puo­li­kar­kei­ta spelt­ti­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

100 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

200 g ruo­ka­jo­gurt­tia

Täy­te:

2 pu­na­si­pu­lia

1 rkl voi­ta tai öl­jyä

1 dl mu­ren­net­tu­ja kui­vat­tu­ja sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta tai noin 2 1/2 dl su­la­tet­tu­ja ja va­lu­tet­tu­ja pa­kas­te­sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta

1 dl kui­vat­tu­ja sil­put­tu­ja luu­mu­ja

1/2 dl vet­tä

1 tl jau­het­tua nei­lik­kaa

suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

200 g ke­vyt­rans­kan­ker­maa

2 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta tim­ja­mia

1/2 dl man­te­li­rou­het­ta

2 mu­naa

2 dl ruo­ka­ker­maa

1. Se­koi­ta pe­ru­na­so­se­jau­he, spelt­ti­jau­hot ja lei­vin­jau­he. Nypi jouk­koon ras­va. Li­sää jo­gurt­ti ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Pei­tä tai­ki­na muo­vi­kel­mul­la ja nos­ta jää­kaap­piin odot­ta­maan.

2. Kuo­ri si­pu­lit ja leik­kaa ne ohuik­si ren­kaik­si. Kuu­men­na voi tai öl­jy pan­nus­sa ja kuul­lo­ta sii­nä si­pu­lei­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti. Älä an­na nii­den saa­da vä­riä.

3. Li­sää sie­net, sil­pu­tut luu­mut, vesi, nei­lik­ka, suo­la ja pip­pu­ri. Hau­du­ta ai­nek­sia muu­ta­ma mi­nuut­ti kan­nen al­la. Li­sää rans­kan­ker­ma ja hau­du­ta vie­lä noin 5 mi­nuut­tia. Maus­ta tim­ja­mil­la ja man­te­li­rou­heel­la. Tar­kis­ta maku ja li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa.

4. Pai­ne­le tai­ki­na pii­ras­vuo­an (hal­kai­si­ja noin 27 cm) poh­jal­le ja reu­noil­le. Le­vi­tä tai­ki­nal­le sie­ni-luu­mu­täy­te.

5. Vat­kaa mu­nien ra­ken­ne kul­hos­sa rik­ki ja li­sää ruo­ka­ker­ma. Kaa­da muna-ker­ma­se­os täyt­teen pääl­le.

6. Pais­ta pii­rak­kaa 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sos­sa noin 30–40 mi­nuut­tia. Jos pin­ta näyt­tää saa­van lii­ak­si vä­riä, pei­tä se alu­mii­ni­fo­li­ol­la tai lei­vin­pa­pe­ril­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ