Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 01/07

Naudanliha-pipar­juu­ri­sa­laatti

Vaahdota ranskankerma ja sekoita siihen samalla loput kastikeainekset. Peitä ja nosta viileään maustumaan...

noin 600 g mu­re­aa nau­dan ul­ko­fi­lee­tä

1/3 kes­ki­ko­koi­ses­ta kii­nan­kaa­lis­ta

2 dl ra­pe­aa sa­laat­tia

10–12 re­tii­siä

1 leh­ti­sel­le­rin var­si

suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Pais­ta­mi­seen:

öl­jyä

Pi­par­juu­ri­kas­ti­ke:

200 g rans­kan­ker­maa

1 1/2 rkl pi­par­juu­ri­tah­naa

1 rkl vii­nie­tik­kaa

1 rkl hu­na­jaa

ri­paus suo­laa

1. Vaah­do­ta rans­kan­ker­ma ja se­koi­ta sii­hen sa­mal­la lo­put kas­ti­ke­ai­nek­set. Pei­tä ja nos­ta vii­le­ään maus­tu­maan.

2. Leik­kaa kii­nan­kaa­li ohuik­si sui­ka­leik­si. Revi sa­laat­ti. Pese ja loh­ko re­tii­sit. Sui­ka­loi sel­le­rin­var­si. Se­koi­ta kaik­ki kes­ke­nään kul­hos­sa.

3. Maus­ta suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la ja jaa nel­jäl­le an­nos­lau­ta­sel­le.

4. Sui­ka­loi huo­neen­läm­pöi­nen liha mah­dol­li­sim­man ohu­ek­si. Pais­ta sui­ka­leet kuu­mal­la pan­nul­la öl­jys­sä mo­lem­min puo­lin rus­keik­si. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

5. Jaa sa­laat­ti­poh­jan pääl­le rei­lu an­nos kas­ti­ket­ta ja nos­ta kuu­mat li­ha­vii­pa­leet kas­tik­keen pääl­le. Ko­ris­te­le an­nok­set ja nos­ta tar­jol­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ