Artikkeli

Koti ja keit­tiö 1-2/2009

Naudanlihaa ja bambunversoja

Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista...

Oh­je nel­jäl­le

750 g mu­re­aa nau­dan­li­haa esim. ul­ko- tai si­sä­fi­lee­tä)

1 mie­to pu­nai­nen chili

1 si­pu­li

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 prk (à 140 g) vii­pa­loi­tu­ja

bam­bun­ver­so­ja

1/2 dl vet­tä

3 rkl ka­la­kas­ti­ket­ta

1/2 dl sil­put­tua ko­ri­an­te­ria

Pais­ta­mi­seen:

4 rkl maa­päh­ki­nä- tai see­sa­mi­öl­jyä

1. Ota liha huo­neen­läm­pöön pari tun­tia en­nen pais­ta­mis­ta.

2. Hal­kai­se chili ja pois­ta sie­me­net. Silp­pua chili. Kuo­ri ja silp­pua si­pu­lit.

3. Kuul­lo­ta chili ja si­pu­li­sil­put til­kas­sa öl­jyä kuu­mal­la pan­nul­la. Nos­ta si­vuun.

4. Sui­ka­loi nau­dan­li­ha ja pais­ta lop­pu­öl­jys­sä pan­nul­la.

5. Li­sää pan­nul­le va­lu­te­tut bam­bun­ver­sot, vesi, ka­la­kas­ti­ke ja pais­tet­tu si­pu­li­se­os. An­na kie­hah­taa pari mi­nuut­tia, ku­moa tar­joi­lu­kul­hoon ja vii­meis­te­le ko­ri­an­te­ri­sil­pul­la. Tar­joa höy­ry­te­tyn rii­sin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ