RUOKA MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT FABIAN BJÖRKKOTI JA KEITTIÖ 5/2014
6–8 annosta noutopöydässä
800 g naudan ulkofileetä
öljyä
voita
suolaa
rouhittua mustapippuria
Korianterisalsaverde:
1 ruukku basilikaa
1 ruukku minttua
1 ruukku korianteria
1 ruukku thaibasilikaa
1 pieni chili
2 rkl ruskeaa sokeria
2 rkl kalakastiketta
noin 1 dl pähkinäöljyä
1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta. Kuivaa fileen pinta ja paista pinta kiinni kuumalla pannulla öljy-voiseoksessa. Paista liha kauttaaltaan nopeasti kauniin ruskeaksi. Siirrä liha uunivuokaan ja työnnä sen paksuimpaan kohtaan lihamittari. Paista uunissa 180 asteessa noin 10–20 minuuttia, kunnes sen sisälämpötila on 55–60 astetta halutusta kypsyydestä riippuen. Ota paisti pois uunista ja kääri folioon jäähtymään.
2. Valmista kastike. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.
3. Leikkaa liha terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Asettele tarjoiluvadille ja tarjoa yrttikastikkeen kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2