Teksti Mari Harjula
Kuva Hanna Immonen
Uppopaistamiseen tarvitaan 1-1 1/2 l rypsiöljyä.
Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa 160-180 asteiseksi. Kotikonstein öljyn kuumuutta voi testata tiputtamalla öljyyn taikinapalan tai pienen palan vaaleaa leipää. Jos se muuttuu minuutissa kauniin ruskeaksi, lämpötila on sopiva.
Kypsennä 2-3 leivonnaista kerrallaan öljyssä padan ja leivonnaisten koosta riippuen. Kääntele ja nosta leivonnaisia reikäkauhalla.
Valuta kypsät leivonnaiset talouspaperilla päällystetyllä lautasella tai vuoalla ennen koristelua ja tarjoilua.
Katso myös:
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ