Artikkeli

Teks­ti Mari Har­ju­la

Kuva Han­na Im­mo­nen

Näin uppopaistaminen onnistuu

Munkit kuuluvat vappuun. Näillä ohjeilla ensiker­ta­lai­nenkin onnistu uppopais­ta­mi­sessa.

Up­po­pais­ta­mi­seen tar­vi­taan 1-1 1/2 l ryp­si­öl­jyä.

Kuu­men­na öl­jy va­lu­rau­ta­pa­das­sa tai te­räs­kat­ti­las­sa 160-180 as­tei­sek­si. Ko­ti­kons­tein öl­jyn kuu­muut­ta voi tes­ta­ta ti­put­ta­mal­la öl­jyyn tai­ki­na­pa­lan tai pie­nen pa­lan vaa­le­aa lei­pää. Jos se muut­tuu mi­nuu­tis­sa kau­niin rus­ke­ak­si, läm­pö­ti­la on so­pi­va.

Kyp­sen­nä 2-3 lei­von­nais­ta ker­ral­laan öl­jys­sä pa­dan ja lei­von­nais­ten koos­ta riip­pu­en. Kään­te­le ja nos­ta lei­von­nai­sia rei­kä­kau­hal­la.

Va­lu­ta kyp­sät lei­von­nai­set ta­lous­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­lä lau­ta­sel­la tai vuo­al­la en­nen ko­ris­te­lua ja tar­joi­lua.

Kat­so myös:

Do­nit­sit esp­res­so­kuor­rut­teel­la