KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA
DIM SUMIEN TÄYTTÖOHJE
1. Levitä taikinalevyt keittiöpyyhkeen päälle. Painele muotilla (halkaisija 6 tai 8 cm) taikinasta pyöreitä levyjä.
2. Laita teelusikallinen täytettä keskelle pyöreää taikinapalaa.
3. Kostuta taikinan reunat veteen kastetulla pensselillä.
4. Taittele täytettyjen taikinapalojen reunat vekeille ylöspäin ja liimaa kostutetut reunat toisiinsa kiinni.
DIM SUMIEN HÖYRYTYSOHJE
1. Laita valmiit dim sumit salaatinlehtien päälle bambuisiin höyrykoreihin. Salaatinlehdet estävät dim sumeja tarttumasta korin pohjaan.
2. Laita vettä kiehumaan kattilaan. Valitse kattilan koko höyrykorin koon mukaisesti, niin että kattilan halkaisija on pienempi kuin höyrykorin. Näin kori pysyy tukevasti kattilan päällä.
4. Laita alimpaan koriin dim sumit, joiden täyte kypsyy hitaimmin.
5. Anna dim sumien kypsyä 10–12 minuuttia.
DIM SUMIT KINKKUTÄYTTEELLÄ
14 KAPPALETTA, HALKAISIJA 8 cm
14 kpl wonton-taikinalevyjä
250 g kinkkua
50 g säilykekastanjoita vedessä
1 kevätsipuli pilkottuna ohuiksi renkaiksi
1 rkl tuoretta tai säilykeinkivääriä
1 rkl riisiviiniä
1 rkl soijakastiketta
½ tl seesamiöljyä
½ rkl tapiokajauhoa
(suolaa ja pippuria)
Työvälineet:
höyrykori
pyöreä taikinamuotti
1. Sekoita kinkku, kastanjat, soijakastike, riisiviini, seesamiöljy, kevätsipuli, inkivääri ja tapiokajauho kulhossa. Maista seosta ja lisää tarvittaessa hiukan suolaa ja pippuria. Ainekset voidaan laittaa yleiskoneeseen ja tehdä täytteestä tahnamainen tai leikata veitsellä mahdollisimman pieneksi.
2. Kokoa nyytit. Ks. dim sumien täyttöohje!
3. Höyrytä dim sumit kypsiksi. Ks. höyrytysohje!
4. Tarjoile dim sumit lämpiminä savustetun paprikakastikkeen kanssa.
SAVUSTETTU PAPRIKAKASTIKE
1 salottisipuli
1 tl savustettua paprikajauhetta
3 rkl valkoviiniä
(suolaa)
6 rkl ruokakermaa
1. Pilko salottisipuli pieneksi. Kuullota sipuli voissa tai öljyssä.
2. Lisää paprikajauhe ja sen jälkeen valkoviini.
3. Lisää hieman suolaa tarvittaessa. Anna seoksen kiehua hetki.
4. Lisää kerma ja anna kiehahtaa.
5. Tarjoa dim sumien kanssa.
DIM SUMIT KATKARAPUTÄYTTEELLÄ
14 KAPPALETTA, HALKAISIJA 8 cm
14 kpl wonton-taikinalevyjä
250 g katkarapuja
10 g kuivattuja sieniä esim. mustia torvisieniä
25 g paksoita eli pinaattikiinankaalia
½ limen kuori
1 rkl riisiviiniä
1 rkl soijakastiketta
½ tl seesamiöljyä
½ rkl tapiokajauhoa
(suolaa ja pippuria)
Työvälineet:
höyrykori
pyöreä taikinamuotti
1. Liota sieniä vedessä ja kuivaa sen jälkeen huolellisesti talouspaperiin.
2. Pilko katkaravut, sienet, limenkuori ja paksoi. Sekoita ne keskenään hyvin kulhossa ja lisää seokseen soijakastike, riisiviini, seesamiöljy ja tapiokajauho. Maista seosta ja lisää tarvittaessa hiukan suolaa ja pippuria.
3. Kokoa nyytit. Ks. dim sumien täyttöohje!
4. Höyrytä dim sumit kypsiksi. Ks. höyrytysohje!
5. Tarjoile dim sumit lämpiminä tomaatti-sweet chili- tai soija-minttu -kastikkeen kanssa.
TOMAATTI- SWEET CHILI -KASTIKE
6 rkl sweet chili -kastiketta
1 tomaatti
¼ ruukku tuoretta korianteria
(¼ tuoretta chiliä)
1. Hienonna ja sekoita ainekset keskenään tai sekoita tehosekoittimessa. Kastike säilyy noin viikon verran jääkaapissa.
SOIJA-MINTTUKASTIKE
1 rkl sweet chili -kastiketta
1 rkl vihreää soijakastiketta
1 rkl tuoretta minttua silputtuna
1 rkl soijakastiketta
tilkka vettä
1. Hienonna ja sekoita ainekset keskenään tai sekoita tehosekoittimessa.
DIM SUMIT KANATÄYTTEELLÄ
14 KAPPALETTA, HALKAISIJA 8 cm
14 kpl wonton-taikinalevyjä
250 g keitettyä kanaa
currytahnaa
1 sitruunan mehu
1 tl jauhemaista korianteria, kurkumaa ja kuminaa
1 rkl kookosmaitoa
1 rkl pähkinävoita
1 rkl tapiokajauhoa
ripaus suolaa ja sokeria
Työvälineet:
höyrykori
pyöreä taikinamuotti
1. Paloittele keitetty kana pieniksi paloiksi ja sekoita tehosekoittimessa sen joukkoon curry, sitruunanmehu, mausteet, kookosmaito, pähkinävoi, tapiokajauho, suola ja sokeri.
2. Kokoa nyytit. Ks. Dim sumien täyttöohje!
3. Höyrytä dim sumit kypsiksi. Ks. höyrytysohje!
4. Tarjoile dim sumit lämpiminä sataykastikkeen kanssa.
SATAYKASTIKE
25 g pähkinävoita
½ tl suolaa
15 cl kookosmaitoa
1 tl currytahnaa
1 rkl fariinisokeria
1 rkl sitruunanmehua
1. Laita puolet kookosmaidosta sekä currytahna kattilaan ja lämmitä noin 3 minuuttia. Lisää pähkinävoi, sokeri, sitruunamehu ja loput kookosmaidosta. Keitä kastiketta noin 20 minuuttia koko ajan hyvin sekoittaen.
Kaikki neljä erilaista kastiketta sopivat kaikkien dim sumien kanssa. Yhdistelemällä saadaan monia erilaisia makuyhdistelmiä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2