Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Näin mitoitat tarjoilun oikein

Näin va­raat so­pi­vas­ti ruo­kaa ja juo­maa nou­to­pöy­tään.

Va­raa nou­to­pöy­tään ruo­kaa yh­teen­sä noin 300-400 gram­maa vie­ras­ta koh­den. Mitä use­am­pia ruo­ka­la­je­ja on tar­jol­la, sitä vä­hem­män yh­tä laa­tua ku­luu. Oh­jeis­tuk­sem­me avul­la saat ruu­an riit­tä­mään et­kä va­raa sitä myös­kään lii­kaa.

 

RUO­AT JA JÄL­KI­RUO­AT / VIE­RAS

Al­ku­ruo­ka­keit­toa noin 2 dl

Al­ku­ruo­ka­sa­laat­tia 100 g tai 1 1/2 dl

He­del­mä­sa­laat­tia noin 1 1/2– 2 dl

Juus­to­tar­jot­ti­mel­le 2-4 juus­to­la­jia, ku­ta­kin 20-40 g

Jää­dy­ket­tä tai jää­te­löä noin 100 g tai 2 dl

Kei­tet­ty­jä pe­ru­noi­ta 2 kpl

Kyl­miä li­ha­leik­ke­lei­tä yh­teen­sä 50 g

Kyp­sää, luu­ton­ta, läm­min­tä li­haa 50-75 g

Laa­tik­ko­ruo­kia noin 1 1/2 dl

Lei­vän le­vi­tet­tä 2 rkl

Li­ha­kas­ti­ket­ta 150-200 g

Li­sä­ke- tai jäl­ki­ruo­ka­kas­ti­ket­ta 1/2–1 dl

Li­sä­ke­rii­siä 1/2 dl, raa­ka­pai­no

Luul­lis­ta li­haa 100-150 g, raa­ka­pai­no

Luu­ton­ta li­haa noin 100 g, raa­ka­pai­no

Mous­sea noin 1 1/2-2 dl

Mu­re­ke pää­ruo­ka­na 100-150 g, osa­na al­ku­ruo­kaa noin 50 g

Pas­taa 3/4 dl tai noin 40 g, raa­ka­pai­no

Pa­tei­ta 30-50 g

Pe­rat­tua ka­laa 100-150 g, raa­ka­pai­no

Per­kaa­ma­ton­ta ka­laa noin 200 g, raa­ka­pai­no

Pe­ru­na­vuo­kaa, -pais­tos­ta tai –so­set­ta 200 g

Pää­ruo­ka­keit­toa noin 4 dl

Pää­ruo­ka­sa­laat­tia 200 g tai noin 3 dl

Sa­laa­tin­kas­ti­ket­ta 1-2 rkl

Savu- ja suo­la­ka­laa 50 g

Sil­liä ja ma­ri­noi­tu­ja si­la­koi­ta 30 g/vie­ras

Va­nu­kas­ta noin 1 1/2–2 dl

Vi­han­nek­sia ja kas­vik­sia li­säk­kee­nä 75–100 g

Voi­lei­piä ai­no­a­na ruo­ka­na 3 kpl

Voi­lei­pä­kak­kua 1–2 cm:n pala

LEI­VON­NAI­SET

Kää­re­tort­tu, pul­la­pit­ko ja kah­vi­kak­ku 1 vii­pa­le/vie­ras.

Pul­la­pit­ko = 25 vii­pa­let­ta.

Pul­lak­rans­si = 50 vii­pa­let­ta.

Kää­re­tort­tu = 15-20 vii­pa­let­ta.

Yk­si kui­va­kak­ku = 25-30 vii­pa­let­ta.

Pik­ku­lei­piä 1-2 kpl/laji/vie­ras, lap­sil­le enem­män.

Pul­lia tai mui­ta ma­kei­ta lei­von­nai­sia 1 kpl/vie­ras.

Lei­vok­sia ja suo­lais­ta pii­rak­kaa 1 pala/vie­ras.

Uu­ni­pan­nul­li­nen = 25-30 pa­laa

Pyö­reä pii­ras- tai tort­tu­vuo­ka = 8-16 pa­laa.

Säm­py­löi­tä 1 kpl/vie­ras.

Lei­pää 1-2 vii­pa­let­ta/vie­ras.

Puo­len lit­ran tai­ki­nas­ta val­mis­tuu 20-30 säm­py­lää tai 40 ka­te­lei­pää.

Täy­te­kak­ku: 4 mu­nan täy­te­kak­ku 10-15 vie raal­le, 6 mu­nan täy te­kak­ku 20 vie­raal­le.

JUO­MAT

Kuo­hu­vii­niä tai samp­pan­jaa noin 1 dl / vie­ras. Yk­si kuo­hu­vii­ni­pul­lo (0,75 l) = 6-7 la­sil­lis­ta.

Ruo­ka­juo­mak­si 2 la­sil­lis­ta (á 12-16 cl) vii­niä / vie­ras. Yk­si vii­ni­pul­lo (0,75 l) = 5-6 la­sil­lis­ta.

Jäl­ki­ruo­ka­vii­niä 1 la­sil­li­nen (8 cl)/vie­ras. Yk­si pul­lo (0,75 l) = noin 9 la­sil­lis­ta.

Vä­ke­viä juo­mia ku­ten kon­jak­kia ja li­köö­riä 1 an­nos (4 cl) / vie­ras. Yk­si pul­lo (0,7 l) = noin 18 la­sil­lis­ta.

Ki­ven­näis­vet­tä, mai­toa, ko­ti­kal­jaa tai me­hua ruo­ka­juo­ma­na 3-4 dl/vie­ras.

Boo­lin pe­ru­san­nos on 1 dl/vie­ras. Ku­lu­tus las­ke­taan: en­sim­mäi­sen tun­nin ai­ka­na 2 an­nos­ta/vie­ras ja seu­raa­vien tun­tien ai­ka­na 1 an­nos/vie­ras.

KAH­VI JA TEE

Kah­via ja tee­tä 2 ku­pil­lis­ta / vie­ras. 1 kg = 100 ku­pil­lis­ta kah­via = 50 vie­raal­le.

Pa­la­so­ke­ria 200 g / 10 vie­ras­ta. Muis­ta ma­keu­tu­sai­ne.

Kah­vi­mai­toa noin 3 dl/10 vie­ras­ta ja ker­maa noin 2 dl/10 vie­ras­ta.

 

TEKS­TI MARI HAR­JU­LA KUVA KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA

Lue Myös

Savustetut ribsit ja srirac­ha­ma­jo­neesi

5 x helpot pikkusuolaiset itsenäi­syys­päivän herkkupöytään

Uunissa paahdettu vuohenjuusto ruusunmarja-salaattipedillä

Savustetut ribsit ja srirac­ha­ma­jo­neesi

5 x helpot pikkusuolaiset itsenäi­syys­päivän herkkupöytään

Uunissa paahdettu vuohenjuusto ruusunmarja-salaattipedillä

Testissä 3 glögiä

Perunamuffinit

Vaihtelua jouluruokiin - katso 7 parasta reseptiä!

Kakkubuffet kruunaa kevään juhlan

Ihania kakkuja kesän juhliin

Talvilomailijan huippukohteet - Kilpisjärvi ja Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Kakkubuffet kruunaa kevään juhlan

Ihania kakkuja kesän juhliin

Talvilomailijan huippukohteet - Kilpisjärvi ja Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

Talvi puhkeaa kukkaan: tee itse jouluiset kukka-asetelmat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

Talvi puhkeaa kukkaan: tee itse jouluiset kukka-asetelmat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.