Artikkeli

Hanna Linnakko

San­na Ke­kä­käi­nen

Nacholasagne yhdistää kaksi suosikkiruokaa

Nacholasagne syntyy, kun yhdistetään nachos supreme ja lasagne. Tämä rapea kerrosherkku maistuu kaikille!

Nac­ho­la­sag­ne

4 an­nos­ta

1 pu­na­si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

400 g nau­dan pais­ti­jau­he­li­haa

2 rkl ryp­si­öl­jyä

4 rkl ta­co­maus­te­se­os­ta

1 prk (230 g) chun­ky sal­saa

noin 300 g nac­ho­ja

2 dl raas­tet­tua vin­ta­ge ched­da­ria

200 g rans­kan­ker­maa

1 ruuk­ku ko­ri­an­te­ria

100 g kir­sik­ka­to­maat­tia

1 avo­ka­do

1. Läm­mi­tä uu­ni 200 as­tee­seen.

2. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Kuul­lo­ta nii­tä pan­nul­la muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää jau­he­li­ha ja pais­ta se kyp­säk­si. Maus­ta ta­co­maus­teel­la.
Se­koi­ta jouk­koon sal­sa.

3. Lu­si­koi uu­ni­vuo­kaan ker­rok­sit­tain nac­ho­ja, jau­he­li­haa, juus­toa ja rans­kan­ker­maa. Tee muu­ta­ma ker­ros. Ri­pot­te­le pääl­lim­mäi­sek­si juus­to­raas­tet­ta.

4. Pais­ta 20 mi­nuut­tia tai kun­nes juus­to on kau­niin vä­ris­tä. Vii­meis­te­le ko­ri­an­te­ril­la, puo­li­te­tuil­la kir­sik­ka­to­maa­teil­la ja avo­ka­do­vii­pa­leil­la. Lu­si­koi ha­lu­tes­sa­si pääl­le vie­lä li­sää sal­saa ja rans­kan­ker­maa.

Val­mis­tu­sai­ka: 40 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 17 e

Jos ha­lu­at ve­ge­ver­si­on

Ko­kei­le li­han kor­vaa­mis­ta kas­vi­pe­räi­sil­lä tuot­teil­la. Nyh­tö­kau­ra, här­kis ja Elo­ve­na-kau­ra­mu­ru ovat viit­tä vail­le val­mii­ta li­han­kor­vik­kei­ta. Nii­hin kan­nat­taa yleen­sä lo­raut­taa hie­man öl­jyä tai nes­tet­tä en­nen ruo­kaan li­sää­mis­tä.

Kas­vis­syö­jän pro­tei­i­nik­las­sik­ko on soi­ja­rou­he, joka vaa­tii tur­vot­ta­mis­ta pan­nul­la. Kei­te­tyt lins­sit so­pi­vat jau­he­li­han si­jaan käy­tet­tä­väk­si mo­nes­sa ruo­as­sa.