Hanna Linnakko
Sanna Kekäkäinen
Nacholasagne
4 annosta
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g naudan paistijauhelihaa
2 rkl rypsiöljyä
4 rkl tacomausteseosta
1 prk (230 g) chunky salsaa
noin 300 g nachoja
2 dl raastettua vintage cheddaria
200 g ranskankermaa
1 ruukku korianteria
100 g kirsikkatomaattia
1 avokado
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä pannulla muutama minuutti. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Mausta tacomausteella.
Sekoita joukkoon salsa.
3. Lusikoi uunivuokaan kerroksittain nachoja, jauhelihaa, juustoa ja ranskankermaa. Tee muutama kerros. Ripottele päällimmäiseksi juustoraastetta.
4. Paista 20 minuuttia tai kunnes juusto on kauniin väristä. Viimeistele korianterilla, puolitetuilla kirsikkatomaateilla ja avokadoviipaleilla. Lusikoi halutessasi päälle vielä lisää salsaa ja ranskankermaa.
Valmistusaika: 40 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 17 e
Jos haluat vegeversion
Kokeile lihan korvaamista kasviperäisillä tuotteilla. Nyhtökaura, härkis ja Elovena-kauramuru ovat viittä vaille valmiita lihankorvikkeita. Niihin kannattaa yleensä lorauttaa hieman öljyä tai nestettä ennen ruokaan lisäämistä.
Kasvissyöjän proteiiniklassikko on soijarouhe, joka vaatii turvottamista pannulla. Keitetyt linssit sopivat jauhelihan sijaan käytettäväksi monessa ruoassa.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ