Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2008

Muurin­poh­ja­räis­käleet ja mansikka-rapar­pe­ri­kom­potti

Valmista ensin kompotti. Huuhdo, kuori ja pilko raparperi. Pane kattilaan vesi, sokeri, halkaistu vaniljatanko ja raparperipalat...

Kom­pot­ti:

500 g ra­par­pe­ria

4 dl vet­tä

2 dl so­ke­ria

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 va­nil­ja­tan­ko

1 l man­si­koi­ta

Kar­de­mum­mai­set muu­rin­poh­ja­le­tut:

1 l mai­toa (tai 1 l vet­tä +

2 dl mai­to­jau­het­ta)

5 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 1/2 tl suo­laa

1 1/2 tl kar­de­mum­maa

4 mu­naa

50 g juok­se­vaa mar­ga­rii­nia

Tar­joi­luun:

va­nil­ja­jää­te­löä

1. Val­mis­ta en­sin kom­pot­ti. Huuh­do, kuo­ri ja pil­ko ra­par­pe­ri.

2. Pane kat­ti­laan vesi, so­ke­ri, hal­kais­tu va­nil­ja­tan­ko ja ra­par­pe­ri­pa­lat.

3. Kei­tä hil­jal­leen noin 10 mi­nuut­tia. Älä se­koi­ta.

4. Nos­ta kat­ti­la lie­del­tä ja pois­ta va­nil­ja­tan­ko. An­na se­ok­sen jääh­tyä.

5. Huuh­te­le man­si­kat ja li­sää ne jääh­ty­nee­seen se­ok­seen. Maus­ta sit­ruu­na­me­hul­la.

6. Se­koi­ta let­tu­tai­ki­nan ai­nek­set kes­ke­nään. An­na tai­ki­nan tur­vo­ta noin puo­li tun­tia.

7. Pais­ta tai­ki­nas­ta suu­ria ohu­kai­sia muu­rin­poh­ja- tai pais­tin­pan­nul­la.

8. Tar­joa le­tut ja kom­pot­ti yh­des­sä peh­men­neen jää­te­lön kans­sa.

Ai­ka: 60 min + 30 min sei­so­tu­sai­ka