Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 8/2012

Mustikka-tuore­juus­to­muf­finit

Helppotekoiset mustikkamuffinit ovat oiva mökkituliainen naapurille.

noin 12 kpl

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

½ tl suo­laa

1 ½ dl so­ke­ria

1 prk (250 g) maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa, esim. ri­cot­taa

1 dl mai­toa

2 mu­naa

1 dl ryp­si­öl­jyä

2 dl mus­ti­koi­ta

2 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

1. Se­koi­ta kul­hos­sa veh­nä­jau­hot, lei­vin­jau­he ja suo­la kes­ke­nään. Se­koi­ta toi­ses­sa as­ti­as­sa so­ke­ri, tuo­re­juus­to, mai­to ja ka­nan­mu­nat.

2. Li­sää muna-juus­to­se­ok­seen vuo­ro­tel­len öl­jyä ja jau­ho­se­os­ta.

3. Se­koi­ta mus­ti­kat ja pe­ru­na­jau­hot kes­ke­nään ja li­sää mui­den ai­nes­ten jouk­koon.

4. An­nos­te­le tai­ki­na pa­pe­ri­siin tai si­li­ko­ni­siin muf­fi­ni­vuo­kiin.

5. Pais­ta 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sos­sa noin 25 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ