6-8 annosta
5 dl mustikoita
3 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 limetin raastettu kuori ja mehu
3/4 dl hienoksi rouhittuja pistaasipähkinöitä
(1 rkl mustikkalikööriä)
1. Soseuta mustikat tasaiseksi.
2. Vatkaa kuivassa ja puhtaassa kulhossa valkuaiset ja sokeri kovaksi ja kiiltäväksi marenkivaahdoksi.atkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Kääntele mustikkasose varovasti marenkivaahtoon. Lisää sitten kermavaahto. Mausta lopuksi limetinkuorella ja -mehulla, pistaasirouheella sekä halutessasi mustikkaliköörillä.
4. Kaada seos 1 1/2 litran vetoiseen kakkuvuokaan. Peitä vuoka muovikelmulla ja nosta se pakastimeen vähintään 8 tunniksi.
5. Ota jäädyke esiin 30 minuuttia ennen tarjoilua, jolloin se hieman pehmenee ja irtoaa paremmin vuoastaan. Koristele pistaasipähkinöillä.
Vinkki! Jäädyke irtoaa helpommin, jos kastat vuoan hetkeksi kuumaan veteen.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2